Czy forum samo wylogowuje użytkowników?

Tutaj możesz zgłaszać propozycje udogodnień lub zmian, które chciałbyś zobaczyć w serwisie Formuła 1 - Dziel Pasję lub F1 Forum.

Moderator: Moderatorzy

Czy zdarzyło się Tobie, aby forum wylogowało Cię bez Twojej ingerencji i bez przekroczenia czasu(20 minut), w którym nie odświeżyłabyś/nie odświeżyłbyś forum?

Tak
6
60%
Nie
4
40%
 
Liczba głosów: 10

Konrad
Posty: 267
Rejestracja: wt 26 paź, 2010 18:13

Czy forum samo wylogowuje użytkowników?

Post autor: Konrad » czw 07 mar, 2013 10:15

Pytanie jak w nazwie tematu.

W ostatnim czasie zauważyłem, że forum kilka razy wylogowało mnie bez mojej ingerencji(zaobserwowałem to np. dzisiaj). Dodam, iż nie kliknąłem na "Wyloguj [ Twój nickname ]" i nie przekroczyłem czasu 20 minut, w którym nie odświeżyłbym forum.

Dlaczego tak się dzieje?

Awatar użytkownika
szamanka
Posty: 1236
Rejestracja: sob 09 sie, 2008 22:23
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: szamanka » czw 07 mar, 2013 12:01

Zaznacz sobie fiszką automatyczne logowanie i z głowy. Btw z moich obserwacji wynika że automatycznie wylogowanie następuje po 15 minutach, moze nawet ciut mniej.

Konrad
Posty: 267
Rejestracja: wt 26 paź, 2010 18:13

Post autor: Konrad » czw 07 mar, 2013 17:55

szamanka pisze:Btw z moich obserwacji wynika że automatycznie wylogowanie następuje po 15 minutach, moze nawet ciut mniej.
Przed chwilą jeszcze raz sprawdziłem i po 19 minutach nadal byłem zalogowany na forum.

Dzisiaj forum samo wylogowało mnie po 10 minutach, a kilka dni temu po około 300 sekundach.

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pt 08 mar, 2013 08:39

Czy forum wylogowuje automatycznie? Tak
Po jakim czasie? Nie da się tego określić
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
Leeloo
Posty: 1210
Rejestracja: pt 17 sie, 2007 19:51

Post autor: Leeloo » pn 11 mar, 2013 16:07

dlaczego do forum nie mogę się zalogować z firefoxa? a z google nie ma problemu?
"Kto walczy do końca, czasem przegrywa, kto się poddaje, przegrywa zawsze".

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 11 mar, 2013 16:13

Ja mogę, błąd po Twojej stronie.
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
del
Posty: 2342
Rejestracja: sob 13 maja, 2006 00:02
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: del » pn 11 mar, 2013 16:18

Leeloo pisze:dlaczego do forum nie mogę się zalogować z firefoxa? a z google nie ma problemu?
- jakiś błąd się pojawia? Komunikat? Sprecyzuj, bo normalnie forum nie ma problemu z FF. A "nie mogę się zalogować" to trochę za mało, żeby znaleźć przyczynę.
Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.

Awatar użytkownika
Sianokosy
Posty: 237
Rejestracja: pt 13 lut, 2009 17:29
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Post autor: Sianokosy » pn 11 mar, 2013 16:35

del pisze:
Leeloo pisze:dlaczego do forum nie mogę się zalogować z firefoxa? a z google nie ma problemu?
- jakiś błąd się pojawia? Komunikat? Sprecyzuj, bo normalnie forum nie ma problemu z FF. A "nie mogę się zalogować" to trochę za mało, żeby znaleźć przyczynę.
Z kolei u mnie bywa tak, że wpisuję login, hasło i daję zaloguj, to po prostu nic się nie dzieje. Wtedy muszę wpisać drugi raz login i hasło, i dopiero wtedy jestem zalogowany. Dzieje mi się tak za każdym razem, i na Firefoxie i na Torchu.
Bycie normalnym to najgłupsza rzecz, do której można dążyć

Awatar użytkownika
kamilo
Posty: 1429
Rejestracja: pn 12 lut, 2007 10:46
Lokalizacja: DG

Post autor: kamilo » pn 11 mar, 2013 18:59

Mam tak samo jak u Siana, niezależnie od przeglądarki.
Idź do Biedronki, połóż głowę na wadze i naciśnij "burak"...

Awatar użytkownika
Leeloo
Posty: 1210
Rejestracja: pt 17 sie, 2007 19:51

Post autor: Leeloo » pn 11 mar, 2013 19:10

pomimo wpisania loginu i hasła forum zostaje niezalogowane, niezależnie ile razy bym wpisywał. Przechodzi do strony głównej forum i widnieje jako niezalogowany, nie widzę SB.
"Kto walczy do końca, czasem przegrywa, kto się poddaje, przegrywa zawsze".

Awatar użytkownika
zu7
Posty: 1883
Rejestracja: wt 25 mar, 2008 21:21

Post autor: zu7 » pn 11 mar, 2013 21:12

Ja miałem podobnie. Ale tak jak pisałem na SB, mi sprawę rozwiązało trzymanie się wyłącznie starego adresu:
http://f1forum.formula1.pl/
a nie nowego f1.dziel-pasję.pl - z którym miałem i mam problemy.
To dobrze że ludzie nie rozumieją naszego systemu monetarno bankowego. Bo jeśliby zrozumieli to mielibyśmy rewolucję jeszcze tej nocy - H. Ford

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » wt 12 mar, 2013 08:32

Proponuję usunąć dane przeglądarki (ciasteczka, zapisane sesje, może dane logowania).
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
Sianokosy
Posty: 237
Rejestracja: pt 13 lut, 2009 17:29
Lokalizacja: Rybnik
Kontakt:

Post autor: Sianokosy » czw 14 mar, 2013 12:13

yarpen.zirgin pisze:Proponuję usunąć dane przeglądarki (ciasteczka, zapisane sesje, może dane logowania).
Usunięcie ciasteczek pomogło ... na 2 dni

W ogóle zauważyłem taką ciekawostkę, że wchodząc na http://f1.dziel-pasje.pl/ i klikając w "forum" kieruje mnie na http://f1forum.dziel-pasje.pl/
Tam próbuję się zalogować i przekierowuje mnie na http://f1forum.formula1.pl
Dopiero na tej przekierowanej stronie mogę się zalogować
Bycie normalnym to najgłupsza rzecz, do której można dążyć

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » czw 14 mar, 2013 13:34

To jest czasami norma na niektórych forach i tak po prostu jest.

Długo miałem identyczny problem na forum lotnictwo.net.pl, zalogować mogłem się tylko po usunięciu ciasteczek i szybko problem wracał albo mogłem wchodzić na tamto forum przez IE.

Nic nie pomagało, aż pewnego dnia problem po prostu zniknął. Nie znam się na tym, tam się to pojawiło po zmianie serwera. Może coś z tym adresem jest ciągle nie tak - znając szefa wszystkich szefów i jego stosunek do forum to pewnie nawet na pewno tak jest.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
SNAIL
Posty: 9
Rejestracja: ndz 24 mar, 2013 12:19
Lokalizacja: Sanok

Post autor: SNAIL » wt 26 mar, 2013 18:54

Ja gdy się zaloguję ,odfajkowuję "zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie"i po wylogowaniu znowu muszę powtórnie się logować.Ktoś wie jak wprowadzić automatyczne logowanie?

spiggy
Posty: 363
Rejestracja: pt 08 maja, 2009 17:59
Lokalizacja: kraina dziurawych serow

Post autor: spiggy » wt 26 mar, 2013 22:40

jedyna rada to sie nie wylogowywac

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o serwisie i F1 Forum”