f1 2010 od codemasters

rFactor, F1 Challenge 99-02, F1-2002, GP4, itd... - czyli kącik domorosłego Schumachera ;-)

Moderator: Moderatorzy

Waldek
Posty: 20
Rejestracja: pn 13 paź, 2008 17:32

Post autor: Waldek » wt 02 lis, 2010 21:21

Szczególnie sama końcówka: "John Travolta wymachuje Baton'a" :mrgreen:

Lawrence
Posty: 19
Rejestracja: ndz 01 lis, 2009 13:44
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Lawrence » wt 02 lis, 2010 22:17

Ja mam taki problem. Gran a PC - po zanstalowaniu i odpaleniu pojawia sie komunikat o zalogowaniu w usludze Live [chodzi o mozliwosc zapisu gry, bez tego nie ma takiej mozliwosci i zawsze wchodzi na poczatek profilu - nie pamieta komputer ze byl zakladany]. Pierwszy ekran wlasnie o tym czy chce sie zalogowac czy nie. Klikam na Tak, wyskakuje mi okno logowania, przeskakuje mi na pole login i haslo i mimo ze rejestrowalem sie na http://live.xbox.com/pl-PL/MyXbox, kiedy wpisze w grze login i haslo, gra pobiera sobie jakas aplikacje i nadal pojawia sie okno zalogowania [to samo co na poczatku]. Jak to obejsc czy przejsc normalnie zeby wszystko bylo ok? Prosilbym o jakies wskazowki [linki,screeny]. Na razie nie chce grac online, tylko normalnie ale zeby gra pamietala profil i zeby nie wchodzic za kazdym razem przez tworzenie profilu.

[ Dodano: Sro 03 Lis, 10 10:49 ]
Dobra, widze ze wiekszosc nie ma z tym problemu, ale znalazlem chyba rozwiazanie problemu., Jets po angielsku ale mysle ze dacie sobir z tym rade:

http://www.pubarticles.com/article-how- ... 02017.html
Pozdrawiam:
Lawrence
www.speedway-photography.pl

Awatar użytkownika
pwx99
Posty: 69
Rejestracja: śr 28 lip, 2010 18:37
Lokalizacja: Suwałki/Olsztyn

Post autor: pwx99 » śr 03 lis, 2010 19:15

Oficjalnie wyszedł już patch do gry, który jednak już zbiera nieprzychylne opinie użytkowników. Podobno nie poprawiono do końca problemów z pit-stopami.
Link z serwisu polygamia.pl nt. patcha http://polygamia.pl/polygamia_forum/w,3 ... alszy.html

Lawrence
Posty: 19
Rejestracja: ndz 01 lis, 2009 13:44
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Lawrence » śr 03 lis, 2010 23:47

Z innej beczki - czy podczas proby czasu, jesli wybierze sie szybki wyscig, to start nastepuje z losowej pozycji czy mozna sobie wybrac pomiedzy pole Position a 24 miejscem?
Pozdrawiam:
Lawrence
www.speedway-photography.pl

simon874
Posty: 62
Rejestracja: pn 05 lip, 2010 23:57

Post autor: simon874 » sob 06 lis, 2010 23:33

Lawrence pisze:Ja z kolei mam takie pytania dotyczace trybu kariery.

- czy jest opcja kazdego wyscigu dzien/noc do wyoru
hahahahaha, i co byś jeszcze chciał??

Lawrence
Posty: 19
Rejestracja: ndz 01 lis, 2009 13:44
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Lawrence » ndz 07 lis, 2010 22:51

Co bym chcial?

- Zmienione numery startowe przy rozpoczeciu nowego sezonu w trybie kariery [jak to ma miejsce w normalnej F1]
- zmienny kalendarz [tryb przypadkowej kolejnosci do wyoru na poczatku kaiery] do wyboru - tak zeby czasemz aczynac w monaco i konczyc w Hiszpanii :D [tez dla wymagajacych]
- SC
- dla wymagajacych dzien/noc podczas wyscigu w trybie pojedyncze GP lub proba czasowa [bo skoro descz moze padac w Bahrainie to dlaczego nie opcja dzien/noc na pozostalych? :D]
- mozliwosc wyboru pola startowego w pojedynczym wyscigu [szybki wyscig - jesli jest taka opcja w pojedynczym GP]
- zeby na desczu slicki byly totalnie beznadziejne a nie rewelacyjne
- uszkodzeia bolidow bardzoej realistyczne - skrzydla, zawieszenie przy niewielkim dotknieciu zdarzaja sie w realnej F1
- w trybie kariery mozliwosci opcji "nowy sponsor zespolu" - do wyboru i nowe malowania samochodów [lub nieco zmienione] ale to zalezaloby od tego jak dobrzy jestesmy i jakie morale prezentujemy w czasie kariery.
Pozdrawiam:
Lawrence
www.speedway-photography.pl

simon874
Posty: 62
Rejestracja: pn 05 lip, 2010 23:57

Post autor: simon874 » ndz 07 lis, 2010 23:36

Lawrence pisze:Co bym chcial?


- dla wymagajacych dzien/noc podczas wyscigu w trybie pojedyncze GP lub proba czasowa [bo skoro descz moze padac w Bahrainie to dlaczego nie opcja dzien/noc na pozostalych? :D]


hahaha, kto by chciał jechać po ciemku w Monaco??

Lawrence
Posty: 19
Rejestracja: ndz 01 lis, 2009 13:44
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Lawrence » pn 08 lis, 2010 23:53

Jakos jezdza w Singapusze po ciemku a za szeroko tez nie jest, wiec czemu nie sprobowac w Monaco?
Pozdrawiam:
Lawrence
www.speedway-photography.pl

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 08 lis, 2010 23:59

a po dnie oceanu też byś chciał pojeździć ?
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

mmax88
Posty: 280
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 09:42
Lokalizacja: Olkusz/Kraków
Kontakt:

Post autor: mmax88 » wt 09 lis, 2010 12:10

Lawrence pisze:bo skoro descz moze padac w Bahrainie to dlaczego nie opcja dzien/noc na pozostalych? :D
bo wyścigi F1 poza singapurem odbywają się TYLKO w dzień, bez sztucznego oświetlenia. poza tym istnieje teoretyczna możliwość wyścigu deszczowego w bahrajnie, a nocnego gdziekolwiek poza singapurem nie... ale jak idziemy w stronę takiego koncertu życzeń, to ja chcę GP na alpha centauri!
"Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej... wtedy zaczyna się KYOKUSHIN."
Masutatsu Oyama

simon874
Posty: 62
Rejestracja: pn 05 lip, 2010 23:57

Post autor: simon874 » wt 09 lis, 2010 14:19

mmax88 pisze:
Lawrence pisze:bo skoro descz moze padac w Bahrainie to dlaczego nie opcja dzien/noc na pozostalych? :D
bo wyścigi F1 poza singapurem odbywają się TYLKO w dzień, bez sztucznego oświetlenia. poza tym istnieje teoretyczna możliwość wyścigu deszczowego w bahrajnie, a nocnego gdziekolwiek poza singapurem nie... ale jak idziemy w stronę takiego koncertu życzeń, to ja chcę GP na alpha centauri!
Chodzi o realizm gry a nie o fantazje, więc nie dobijaj nas pisaniem że pojeździł byś nocą po Monaco :mrgreen: :mrgreen:

mmax88
Posty: 280
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 09:42
Lokalizacja: Olkusz/Kraków
Kontakt:

Post autor: mmax88 » śr 10 lis, 2010 13:31

chyba źle dobrałeś cytaty, bo o tym samym napisałem...:P
"Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej... wtedy zaczyna się KYOKUSHIN."
Masutatsu Oyama

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » śr 10 lis, 2010 17:52

Miał ktoś z szanownych pecetowców okazję przetestować patch`a? Jak wrażenia?

Awatar użytkownika
ghostrider768
Posty: 169
Rejestracja: wt 22 cze, 2010 10:09
Lokalizacja: Bielsko Biała

Post autor: ghostrider768 » śr 10 lis, 2010 19:35

doriano pisze:Miał ktoś z szanownych pecetowców okazję przetestować patch`a? Jak wrażenia?
Jak na razie po zainstalowaniu patcha zauważyłem ze gra chodzi znacznie płynniej(jest bardziej stabilna graficznie, nie ma skoków liczby klatek w menu i w grze(przynajmniej a tak miałem)). Boksów jeszcze nie zdążyłem sprawdzić. Ale polecam.

Awatar użytkownika
mac7
Posty: 46
Rejestracja: czw 10 cze, 2010 19:48
Lokalizacja: Łódź

Post autor: mac7 » pt 12 lis, 2010 13:21

Czytałem gdzieś, że po zainstalowaniu patch'a pojawia się problem ze znikającymi kałużami. Czy to prawda?
"Frajda płynie z wyzwań i dążenia do celu"- Ross Brawn

Awatar użytkownika
MtK
Posty: 1681
Rejestracja: czw 05 lip, 2007 12:51
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Post autor: MtK » ndz 14 lis, 2010 00:09

W kwestii nocnego Monaco to w F1 99 by Psygnosis jak było się grzecznym i wygrało się wszystkie wyścigi to dostawało się bonus w postaci nocnego wyścigu właśnie w Monaco :D
Scuderia Ferrari Marlboro fan since 1996 MSC fan since 1994
Tak, chcę Hamiltona w Ferrari.

Awatar użytkownika
formulka 1
Posty: 51
Rejestracja: pn 29 paź, 2007 17:06
Lokalizacja: formuła1.pl

Post autor: formulka 1 » pn 15 lis, 2010 22:02

Witam, mam problem.
Mianowicie mam oryginalną płytę F1 2010, którą sam sobie kupiłem w sklepie. Niestety, gdy klikam na ikonkę, pojawia mi się biało na czarnym obrazek z napisem F1 2010, później wyskakuje błąd : Wystąpił problem z aplikacją F1_2010_game.exe i zostanie ona zamknięta"... Instalowałem nowe sterowniki, ale nie pomaga! O co chodzi!

Awatar użytkownika
ghostrider768
Posty: 169
Rejestracja: wt 22 cze, 2010 10:09
Lokalizacja: Bielsko Biała

Post autor: ghostrider768 » pn 15 lis, 2010 22:21

Jakie są parametry twojego kompa?? Miałem taki problem ponieważ miałem za słaby procesor . Po wymianie gra odpaliła.

puk
Posty: 481
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 08:19

Post autor: puk » wt 16 lis, 2010 15:31

http://community.codemasters.com/forum/ ... -help-1343

myślę, że tu na pewno znajdziesz odpowiedź

Awatar użytkownika
kubabmw1
Posty: 11
Rejestracja: pt 27 sie, 2010 09:45

Post autor: kubabmw1 » czw 18 lis, 2010 14:26

Lawrence pisze:Ja mam taki problem. Gran a PC - po zanstalowaniu i odpaleniu pojawia sie komunikat o zalogowaniu w usludze Live [chodzi o mozliwosc zapisu gry, bez tego nie ma takiej mozliwosci i zawsze wchodzi na poczatek profilu - nie pamieta komputer ze byl zakladany]. Pierwszy ekran wlasnie o tym czy chce sie zalogowac czy nie. Klikam na Tak, wyskakuje mi okno logowania, przeskakuje mi na pole login i haslo i mimo ze rejestrowalem sie na http://live.xbox.com/pl-PL/MyXbox, kiedy wpisze w grze login i haslo, gra pobiera sobie jakas aplikacje i nadal pojawia sie okno zalogowania [to samo co na poczatku]. Jak to obejsc czy przejsc normalnie zeby wszystko bylo ok? Prosilbym o jakies wskazowki [linki,screeny]. Na razie nie chce grac online, tylko normalnie ale zeby gra pamietala profil i zeby nie wchodzic za kazdym razem przez tworzenie profilu.

[ Dodano: Sro 03 Lis, 10 10:49 ]
Dobra, widze ze wiekszosc nie ma z tym problemu, ale znalazlem chyba rozwiazanie problemu., Jets po angielsku ale mysle ze dacie sobir z tym rade:

http://www.pubarticles.com/article-how- ... 02017.html
wielkie, naprawdę wielkie dzięki teraz mogę zapisać!!!!! :mrgreen: :wink: :smile: :grin: :cool:
P.S:Pozdrawiam normalnych Polaków

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » wt 23 lis, 2010 12:23

Pytanie do tych, co już trochę pograli:

Czy po zakończeniu sezonu i zrealizowaniu celu dla niego określonego również można liczyć na podskoczenie o poziom? Czy istnieje możliwość wyboru zespołu po ostatnim wyścigu sezonu i -jeśli "tak"- czy po ostatnim wyścigu pojawiają się nowe oferty kontraktowe?

rentonB
Posty: 283
Rejestracja: ndz 31 sty, 2010 11:56
Lokalizacja: Szwecja

Post autor: rentonB » wt 23 lis, 2010 20:08

Jakies specjalnej reputacji po sezonie z tego co zauwazylem nie otrzymujesz.
A po ostatnim wyscigu nowej oferty raczej nie dostaniesz, bo musisz miec odpowiedni poziom reputacji a zespoly zaczynaja sie interesowac kilka poziomow przed.

Najlatwiej jest byc blisko zespolu w ktorym chcesz startowac, wybrac ich kierowce jako rywala wtedy jak go pokonasz niezaleznie od reputacji dostaniesz oferte.

Awatar użytkownika
pwx99
Posty: 69
Rejestracja: śr 28 lip, 2010 18:37
Lokalizacja: Suwałki/Olsztyn

Post autor: pwx99 » pt 17 gru, 2010 17:20

Mam pytanie odnośnie sterowania padem w tej grze. Czy można ustawić w tej grze pada w taki sposób, aby po najechaniu na tarkę albo wyjechaniu poza tor pad wibrował? Wibracja w padzie działa (sprawdzane w grze Burnout Paradise - po zjechaniu z trasy albo uderzeniu w inny samochód pad wibruje jak szalony), natomiast w F1 2010 nie mogę nawet znaleźć opcji ustawienia wibracji.
Marka i model pada (może ma znaczenie): Kedo KG701

Awatar użytkownika
mac7
Posty: 46
Rejestracja: czw 10 cze, 2010 19:48
Lokalizacja: Łódź

Post autor: mac7 » śr 22 gru, 2010 14:10

A co z usługą live? Czy można już rejestrować się online?
"Frajda płynie z wyzwań i dążenia do celu"- Ross Brawn

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » śr 22 gru, 2010 15:15

Tak. Od kilku tygodni usługa live jest oficjalnie dostępna w Polsce.

Lawrence
Posty: 19
Rejestracja: ndz 01 lis, 2009 13:44
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Lawrence » sob 25 gru, 2010 14:39

Ja mam takie pytanie dotyczace samej gry. Czy w trybie dowolnego wysciugu w sensie pojedynczego, jest mozliwosc ustawienia bolidu na konkretnej pozycji? W sensie jade np Virgin i chcialbym rozpoczac wyscig z PP lub jadac Ferrari czy RB chcialbym rozpoczac wyscig z pozycji 24 zeby jak najwiecej pozycji zyskac w trakcie okrazenia, lub 3 lub ilus tam procent wysciugu ktory sobie ustawie? Nie widzialem w zadnych opcjach tego ale moze cos przeoczylem...
Pozdrawiam:
Lawrence
www.speedway-photography.pl

felipo
Posty: 21
Rejestracja: pt 16 lip, 2010 16:31

Ranga w F1 2010

Post autor: felipo » pt 07 sty, 2011 19:25

Wytłumaczcie mi dlaczego jedni maja wygranych pare wyscigow i maja range np 20 a jedni maja ponad sto gp wygranych i maja mniej? na czym polega ta ranga ??? jak grac zeby rosla szybciej?

Przeniosłem do odpowiedniego tematu. doriano
Ostatnio zmieniony pt 07 sty, 2011 23:36 przez felipo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mac7
Posty: 46
Rejestracja: czw 10 cze, 2010 19:48
Lokalizacja: Łódź

Post autor: mac7 » sob 08 sty, 2011 13:25

Przypuszczam, że może chodzić o wypełnianie celów postawionych przez zespół i odpowiedzi których udzielamy podczas wywiadów, konferencji.
"Frajda płynie z wyzwań i dążenia do celu"- Ross Brawn

simon874
Posty: 62
Rejestracja: pn 05 lip, 2010 23:57

Post autor: simon874 » ndz 23 sty, 2011 23:34

BĘDZIE KONTYNUACJA TEJ GRY?

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » ndz 23 sty, 2011 23:58

Będzie, bo gra ponoć odniosła sukces...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulacje F1”