f1 2010 od codemasters

rFactor, F1 Challenge 99-02, F1-2002, GP4, itd... - czyli kącik domorosłego Schumachera ;-)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 24 sty, 2011 00:05

znaczy, że się sprzedała. Oczywiście że będą. Co roku wyjdzie to samo z zcymś dodanym, dopóki licencja się nie skończy.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Alvaro
Posty: 312
Rejestracja: sob 17 kwie, 2010 09:48
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Post autor: Alvaro » pn 24 sty, 2011 08:42

Mam nadzieję że wyjdzie nowa odsłona tej gry bo wydaje mi się że producenci nie wyrobili się ze swoimi planami co do tej gry. Jest w niej sporo fajnych rzeczy ale jest tam też cala masa bugów, jakby nagle powiedzieli sobie: "dobra z tym nie zdążymy, to na razie to olejmy". Gdyby potraktować tę część jako bazę do nowej to może się okazać że ta nowa będzie dużo lepsza....
"Dla Formuły 1 naprawdę ważne są dwie rzeczy... Jedną jest Ferrari, a drugą jest hałas" ~Bernie Ecclestone

mmax88
Posty: 280
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 09:42
Lokalizacja: Olkusz/Kraków
Kontakt:

Post autor: mmax88 » pn 24 sty, 2011 21:44

najprawdopodobniej będzie tak samo jak z seriami FIFA, NHL itp. co roku wyjdzie 'nowa' gra, różniąca się nieco grafiką, poprawione zostaną niektóre bugi, pojawią się nowe. raz na kilka lat pojawi się jakaś nowa funkcja, która faktycznie coś zmieni, ale ludzie i tak będą grać:P ja sam grałem w prawie wszystkie FIFY od 05 włącznie, oprócz FIFY 10. a tutaj zapewne nieco zmieni się fizyka, grafika, interface (elementy te zostaną podrasowane). jeśli tylko naprawią bugi, to będzie warto:P choć lepiej, żeby nazywało się to patchem. no i napewno będą zmiany persolane/zespołowe:P
"Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej... wtedy zaczyna się KYOKUSHIN."
Masutatsu Oyama

Awatar użytkownika
eXe
Posty: 23
Rejestracja: sob 07 lis, 2009 17:54
Lokalizacja: Gniezno
Kontakt:

Post autor: eXe » ndz 30 sty, 2011 18:48

Witam, mam problem z inzynierem wgl go nie slychac, dodam, ze inna mowa jest ok czyli np. podczas wywiadow etc :)

mmax88
Posty: 280
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 09:42
Lokalizacja: Olkusz/Kraków
Kontakt:

Post autor: mmax88 » ndz 30 sty, 2011 23:02

próbowałeś reinstalacji gry??
"Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej... wtedy zaczyna się KYOKUSHIN."
Masutatsu Oyama

Awatar użytkownika
eXe
Posty: 23
Rejestracja: sob 07 lis, 2009 17:54
Lokalizacja: Gniezno
Kontakt:

Post autor: eXe » pn 31 sty, 2011 11:09

tak, doszedlem do wniosku przy pomocy google, ze trzeba zmienic dzwiek na 2.1, mam wgrany patch jest jakis sposob aby grac na 7.1 ew. na 5.1 ale aby byl inzynier slyszalny? ;]

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » pn 31 sty, 2011 11:15

Fakt, że problem znika po przejściu na system 2.1, może świadczyć o tym, że coś jest "nieteges" z Twoim podłączeniem głośników. Wykonaj test poprawności podłączenia głośników (w panelu sterowania). Jeśli będziesz słyszał każdy z głośników, to nie wiem o co może chodzić. ;)

(... no i odwieczna śpiewka - sterowniki masz aktualne?)

Awatar użytkownika
eXe
Posty: 23
Rejestracja: sob 07 lis, 2009 17:54
Lokalizacja: Gniezno
Kontakt:

Post autor: eXe » pn 31 sty, 2011 17:32

Glosniki sa dobrze podlaczone, sterowniki aktualne, patch wgrany.

Awatar użytkownika
mac7
Posty: 46
Rejestracja: czw 10 cze, 2010 19:48
Lokalizacja: Łódź

Post autor: mac7 » pn 14 mar, 2011 20:02

Witam!
Ostatnio grając w F1 2010 pojawił się u mnie problem problem. Podczas grania gra zminimalizowała mi się, a kiedy ją z powrotem wyświetliłem to wtedy pojawiła mi się w oknie tak samo jak każdy program (wcześniej była na pełnym ekranie). Wygląda to tak link
a po zmaksymalizowaniu tak link . I teraz nie wiem co zrobić, żeby znowu była na pełnym ekranie. Próbowałem reinstalować, ale nie pomogło. W ustawieniach grafiki (w grze) też nic nie znalazłem. Ktoś ma pomysł co zrobić? Mam laptopa acer aspire 5740g z windows 7
"Frajda płynie z wyzwań i dążenia do celu"- Ross Brawn

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » pn 14 mar, 2011 20:57

Uruchom grę i alt+enter.

(nie pamiętam czy lewy czy prawy alt... wbrew pozorom ma to znaczenie)

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 14 mar, 2011 21:01

w innych grach działa lewy ;-)
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
mac7
Posty: 46
Rejestracja: czw 10 cze, 2010 19:48
Lokalizacja: Łódź

Post autor: mac7 » wt 15 mar, 2011 15:44

Wielkie dzięki! Teraz mogę grać :mrgreen:. Działa lewy alt
"Frajda płynie z wyzwań i dążenia do celu"- Ross Brawn

mmax88
Posty: 280
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 09:42
Lokalizacja: Olkusz/Kraków
Kontakt:

Post autor: mmax88 » czw 17 mar, 2011 14:54

miałęm ten sam problem, ale u mnie co ciekae, działa prawy alt:P
"Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej... wtedy zaczyna się KYOKUSHIN."
Masutatsu Oyama

elvisek179
Posty: 93
Rejestracja: ndz 27 mar, 2011 17:11

Post autor: elvisek179 » ndz 27 mar, 2011 17:14

Siemka, jestem nowy i mam kłopot z tą grą. Mianowicie podczas jej włączania wyświetla się ten obraz z napisem "f1 2010" po czym następuje charakterystyczny dźwięk informujący o błędzie. Ktoś wie czym to może być spowodowane??

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » pn 28 mar, 2011 13:52

elvisek179 pisze:Siemka, jestem nowy i mam kłopot z tą grą. Mianowicie podczas jej włączania wyświetla się ten obraz z napisem "f1 2010" po czym następuje charakterystyczny dźwięk informujący o błędzie. Ktoś wie czym to może być spowodowane??
Obstawiam brak oryginalnej wersji gry i źle wgranego cracka... Jeśli trafiłem, to dla własnego dobra się nie przyznawaj. ;)

elvisek179
Posty: 93
Rejestracja: ndz 27 mar, 2011 17:11

Post autor: elvisek179 » pn 28 mar, 2011 21:16

Źle obstawiłeś. Mam oryginał z całą zawartością (nawet paragon zatrzymałem) a cracka póki co nie wgrywałem.

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 28 mar, 2011 21:19

póki co ? czyli zamierzasz jednak wgrać ? I to do oryginalnej gry z paragonem ? :>

Ciekawe. Ale jeśli masz oryginalną grę, to ją przeinstaluj. Zapewne Codemaster wypuścił też kilka patchy, które zazwyczaj nie są jakimś widzi mi się twórców, tylko rzeczą w gruncie rzeczy niezbędną bo coś patchującą - naprawiającą/uzupełniającą.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

mmax88
Posty: 280
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 09:42
Lokalizacja: Olkusz/Kraków
Kontakt:

Post autor: mmax88 » pn 28 mar, 2011 21:23

pozostaje jeszcze kwestia wymagań i zgodności karty graficznej, ale podejrzewam, że to sprawdziłeś przed zakupem:P
"Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej... wtedy zaczyna się KYOKUSHIN."
Masutatsu Oyama

Awatar użytkownika
Alvaro
Posty: 312
Rejestracja: sob 17 kwie, 2010 09:48
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Post autor: Alvaro » pn 28 mar, 2011 22:15

Pojawiły się pierwsze informacje o pojawieniu się kolejnej części tej gry. Oczywiście "F1 2011" Ponoć premiera ma się odbyć w połowie września... ciekawe czy znowu nie przesuną.

Muszę przyznać że o ile na początku byłem strasznie tą grą podekscytowany, o tyle im więcej grałem tym bardziej mnie ta gra wkurzała... strasznie dużo niedoróbek. Mam ogromną nadzieję że kolejna część będzie dużo lepsza.
"Dla Formuły 1 naprawdę ważne są dwie rzeczy... Jedną jest Ferrari, a drugą jest hałas" ~Bernie Ecclestone

mmax88
Posty: 280
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 09:42
Lokalizacja: Olkusz/Kraków
Kontakt:

Post autor: mmax88 » pn 28 mar, 2011 23:44

ciekawe w jakim stopniu zaimplementowane zostaną tegoroczne nowości typu zasada 107%, ruchome tylne skrzydło czy KERS
"Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej... wtedy zaczyna się KYOKUSHIN."
Masutatsu Oyama

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » wt 29 mar, 2011 16:19

podczas instalacji wyświetla mi się błąd:
An error occurred. Error code:0x80070643
Wie ktoś co tutaj poradzić ?

Awatar użytkownika
pawekf1
Posty: 15
Rejestracja: pn 28 mar, 2011 18:15

Post autor: pawekf1 » wt 29 mar, 2011 20:43

mmax88 pisze:ciekawe w jakim stopniu zaimplementowane zostaną tegoroczne nowości typu zasada 107%, ruchome tylne skrzydło czy KERS
Z tego co wiem to nie będzie ruchomego skrzydła, lecz mogę się mylić. Czytałem o tym wiele bo się tym zainteresowałem, ale o spojlerach nie było żadnych informacji.

Pedroxx
Posty: 2
Rejestracja: wt 29 mar, 2011 10:49

Post autor: Pedroxx » wt 29 mar, 2011 21:55

Z tego co piszą na oficjalnym forum wyczytałem, że premiera 23 września.

elvisek179
Posty: 93
Rejestracja: ndz 27 mar, 2011 17:11

Post autor: elvisek179 » wt 29 mar, 2011 22:22

hideto pisze:póki co ? czyli zamierzasz jednak wgrać ? I to do oryginalnej gry z paragonem ? :>

Ciekawe. Ale jeśli masz oryginalną grę, to ją przeinstaluj. Zapewne Codemaster wypuścił też kilka patchy, które zazwyczaj nie są jakimś widzi mi się twórców, tylko rzeczą w gruncie rzeczy niezbędną bo coś patchującą - naprawiającą/uzupełniającą.
No właśnie nie opłaca się wgrywać. Wyczułem lekki sarkazm przy słowach "wersji z paragonem". No nic. Przeinstalowanie nic nie da, próbowałem to zrobić i nic. Patche też chyba niewiele pomogą, po prostu muszę zainwestować w kompa:)

Awatar użytkownika
mac7
Posty: 46
Rejestracja: czw 10 cze, 2010 19:48
Lokalizacja: Łódź

Post autor: mac7 » czw 21 kwie, 2011 14:59

Dzisiaj przeglądając internet natknąłem się na ciekawy artykuł:
http://www.gry.v10.pl/F1,2010,z,...971.html
co wy na to? A może ktoś miał, okazję zagrać?
"Frajda płynie z wyzwań i dążenia do celu"- Ross Brawn

Cypek
Posty: 1
Rejestracja: sob 07 maja, 2011 16:55

Post autor: Cypek » sob 07 maja, 2011 16:57

A czy logitech formula force ex działa w tej grze? Ktoś grał na tej kierownicy w tą grę? :lol:

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » sob 07 maja, 2011 19:55

Cypek pisze:formula force ex
Śmigam właśnie na niej i nie mam żadnych zastrzeżeń. ;)

elvisek179
Posty: 93
Rejestracja: ndz 27 mar, 2011 17:11

Post autor: elvisek179 » ndz 08 maja, 2011 00:52

A w tej grze da rade pojechać na kierownicy apollo f1 enzo?

mmax88
Posty: 280
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 09:42
Lokalizacja: Olkusz/Kraków
Kontakt:

Post autor: mmax88 » ndz 22 maja, 2011 11:10

pewnie da radę, ale przy takiej kierze lepiej jeździć na klawiaturze...
"Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej... wtedy zaczyna się KYOKUSHIN."
Masutatsu Oyama

Awatar użytkownika
pawekf1
Posty: 15
Rejestracja: pn 28 mar, 2011 18:15

Post autor: pawekf1 » pn 30 maja, 2011 20:53

mmax88 pisze:pewnie da radę, ale przy takiej kierze lepiej jeździć na klawiaturze...
Rozumiem, że kolega posiada i wie jak się na niej jeździ?? Mi się dobrze jeździ. <lol2>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulacje F1”