f1 2010 od codemasters

rFactor, F1 Challenge 99-02, F1-2002, GP4, itd... - czyli kącik domorosłego Schumachera ;-)

Moderator: Moderatorzy

kamilkassan
Posty: 10
Rejestracja: pn 14 wrz, 2009 23:08

f1 2010 od codemasters

Post autor: kamilkassan » sob 06 lut, 2010 19:06

Witam. wie ktoś może , kiedy jest premiera tej gry i jakie bedą wymagania na pc??

Awatar użytkownika
tReNt
Posty: 494
Rejestracja: ndz 17 lut, 2008 16:07
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: tReNt » sob 06 lut, 2010 22:54

maj 2010.
Należy się spodziewać wymagań niewiele lepszych od GRIDa (tak mi się przynajmniej wydaje):
Może zalecane w GRID będą minimalnymi w F1 2010:
- Windows XP/Vista (Jeśli posiadasz Windows Vista, SP1 jest zalecany)
- DirectX 9.0c
- Intel Core 2 Duo @ 2.66Ghz lub Athlon X2 3800+
- 2GB RAM
- Karta Graficzna: GeForce 8800 lub Radeon X1950
- Karta Dźwiękowa: Creative Sound Blaster X-Fi
- DVD-ROM z możliwością odczytu płyt dwuwarstwowych (Dual Layer)
- 12.5 GB Miejsca na dysku.
faster - farther - higher

kamilkassan
Posty: 10
Rejestracja: pn 14 wrz, 2009 23:08

Post autor: kamilkassan » sob 06 lut, 2010 23:58

e to lajtowo jesli chodzi o wymagania:) a co do premiery to troche pozno;/

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » śr 24 lut, 2010 14:16

tReNt pisze:maj 2010.
Należy się spodziewać wymagań niewiele lepszych od GRIDa (tak mi się przynajmniej wydaje):
Może zalecane w GRID będą minimalnymi w F1 2010:
- Windows XP/Vista (Jeśli posiadasz Windows Vista, SP1 jest zalecany)
- DirectX 9.0c
- Intel Core 2 Duo @ 2.66Ghz lub Athlon X2 3800+
- 2GB RAM
- Karta Graficzna: GeForce 8800 lub Radeon X1950
- Karta Dźwiękowa: Creative Sound Blaster X-Fi
- DVD-ROM z możliwością odczytu płyt dwuwarstwowych (Dual Layer)
- 12.5 GB Miejsca na dysku.
Nie wiem jakie podstawy mają Twoje domysły na temat daty premiery i wymagań sprzętowych. Dzisiaj na v10.pl pojawiła się informacja, że Codemasters potwierdza wydanie gry F1 2010. Jakiekolwiek szczegóły będą jednak znane 17 marca. ;-)

klik

Awatar użytkownika
qbx
Posty: 191
Rejestracja: ndz 30 wrz, 2007 12:59
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: qbx » pt 19 mar, 2010 14:37

Ostatnio zmieniony pt 19 mar, 2010 14:39 przez qbx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pt 19 mar, 2010 14:38

hehe dokładnie, chociaż twórcy powiedzieli że film demonstracyjny został ustawiony na 'arcade'...

tak czy siak parabolica 2 kołami po asfalcie, 2 po piachu w deszczu bez zdjęcia nogi z gazu rządzi !
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
swirek258
Posty: 646
Rejestracja: ndz 24 lut, 2008 19:25
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: swirek258 » pt 19 mar, 2010 14:43

Ja bym nie był taki krytyczny,Race na easym jest taki sam.Jak to nie wypali to w tym samym czasie będzie rFactor 2 więc nie ma się co martwic.

Awatar użytkownika
Modern Warfare 2
Posty: 7
Rejestracja: pt 26 mar, 2010 14:01

Post autor: Modern Warfare 2 » pt 26 mar, 2010 15:09

Witam..

A to ciekawe z tym F1 2010..

Powiem do rzeczy jak dla mnie bajka.. :roll:

VIDEO:::::

Nowe zdjęcia.

Wywiad 1
Wywiad 2

A na koniec oficjalna okładka F1 2010 na PC:



Obrazek
Mój nick Call of Duty Modern Warfare 2 to: Damos100_PL, a nick Steam to kadmax.

wojtitychy
Posty: 183
Rejestracja: wt 24 mar, 2009 21:22

Post autor: wojtitychy » pn 29 mar, 2010 14:04

szkoda, ze premiera dopiero 24 wrzesnia... z drugiej strony bedzie mozna sobie urozmaicic przerwe miedzysezonowa od listopada :)
wojti

Awatar użytkownika
mac7
Posty: 46
Rejestracja: czw 10 cze, 2010 19:48
Lokalizacja: Łódź

Post autor: mac7 » sob 28 sie, 2010 18:08

Czy gra będzie w polskiej wersji językowej?
"Frajda płynie z wyzwań i dążenia do celu"- Ross Brawn

simon874
Posty: 62
Rejestracja: pn 05 lip, 2010 23:57

Post autor: simon874 » sob 28 sie, 2010 22:04

z tego co mi wiadomo to na razie nie;p

Awatar użytkownika
jz10
Posty: 149
Rejestracja: sob 29 maja, 2010 22:20

Post autor: jz10 » sob 28 sie, 2010 22:54

a nie wiecie, czy będzie sejfti kar? i czy samochod bedzie sie zakopywał w żwir?

Awatar użytkownika
mac7
Posty: 46
Rejestracja: czw 10 cze, 2010 19:48
Lokalizacja: Łódź

Post autor: mac7 » ndz 29 sie, 2010 19:16

Nie wiem czy będzie SC. W żwir będzie się zakopywał i ma być rozbudowana pogoda.
Ostatnio zmieniony wt 02 lis, 2010 16:13 przez mac7, łącznie zmieniany 1 raz.
"Frajda płynie z wyzwań i dążenia do celu"- Ross Brawn

wasyl1
Posty: 32
Rejestracja: czw 23 kwie, 2009 14:07

Post autor: wasyl1 » pn 30 sie, 2010 10:39

W tym roku nie będzie SC,może w 2011 roku,jz10 a po co Ci żeby się zakopywał w żwirze,tak bardzo Tobie na tym zależy??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

trial555
Posty: 5
Rejestracja: sob 18 paź, 2008 16:42

Post autor: trial555 » pn 30 sie, 2010 11:17

-Pentium(R) Dual-Core 2.50 GHz
-3 GB RAM
-graficzna ATI Radeon HD 4350 1024 MB
-XP

Czy ta gra odpali na takim sprzęcie?

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 30 sie, 2010 12:08

nie ma nawet najmniejszych szans :(
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
mac7
Posty: 46
Rejestracja: czw 10 cze, 2010 19:48
Lokalizacja: Łódź

Post autor: mac7 » pn 30 sie, 2010 12:34

hideto pisze:nie ma nawet najmniejszych szans :(
Czemu nie ma szans?? Ja znalazłem takie wymagania:
Core 2 Duo 2.4GHz
1 GB RAM
GeForce 7800 lub lepsza 256 MB
12.5 GB HDD
Windows XP/Vista/7
"Frajda płynie z wyzwań i dążenia do celu"- Ross Brawn

Awatar użytkownika
zderzack
Posty: 1353
Rejestracja: czw 17 lip, 2008 01:05
Lokalizacja: mam to niby wiedzieć??
Kontakt:

Post autor: zderzack » pn 30 sie, 2010 12:44

Zależy, czy gra eksploatuje główny procesor. Jeżeli ma mieć rozbudowaną fizykę, sztuczną inteligencję (czyli manewry, SC, kary dla NPC-tów, realizm obsługi w pitlane, strategie, model atmosferyczny pogody itp.), zapomnij o sensownej jeździe. A jak to ma być chamski arcade, to na pewno "tylko" lepsza grafika. Także wtedy, jeżeli gra przerzuca część obliczeń fizycznych i modeli atmosf. na shadery, co powoli staje się standardem.

Jeśli minimalne wymagania to C2D 2.6 to może sobie podkręć tego swojego Pentiumka o 20% i może ujdzie. Zależy od stabilności, może i ze 30% Ci się uda, ale kręć na własną odpowiedzialność i jak wiesz o co chodzi. Ale to już jest temat raczej do gogla.

Tak czy siak grafika musi mieć jakieś przynajmniej zaczątki architektury. Wsadź na takiego szkieleta jak 43xx 1GB VRAMu pewnie jeszcze zalegającej w magazynie generacji i sprzedaj dwa razy drożej. Tak robi teraz już większość producentów i lud to dosłownie i w przenośni kupuje.
Szybkiego powrotu do ścigania Robert

Awatar użytkownika
jz10
Posty: 149
Rejestracja: sob 29 maja, 2010 22:20

Post autor: jz10 » pn 30 sie, 2010 12:58

wasyl1 pisze:W tym roku nie będzie SC,może w 2011 roku,jz10 a po co Ci żeby się zakopywał w żwirze,tak bardzo Tobie na tym zależy??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
po prostu troche wiecej bardziej realistycznych i stresowych sytuacji by sie przydalo, na przyklad jade na mokrym Spa, wpadam w poslizg, wlatuje w żwir, palpitacja serca, i wyrzucenie klawiatury przez okno :grin:

a czy ktos wie czy beda na torach elektroniczne pokazywacze flag :grin: ? takie cos, co zaczyna migac na np. żołto jak jest zolta flaga

simon874
Posty: 62
Rejestracja: pn 05 lip, 2010 23:57

Post autor: simon874 » pn 30 sie, 2010 20:08

jz10 pisze:
wasyl1 pisze:W tym roku nie będzie SC,może w 2011 roku,jz10 a po co Ci żeby się zakopywał w żwirze,tak bardzo Tobie na tym zależy??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
po prostu troche wiecej bardziej realistycznych i stresowych sytuacji by sie przydalo, na przyklad jade na mokrym Spa, wpadam w poslizg, wlatuje w żwir, palpitacja serca, i wyrzucenie klawiatury przez okno :grin:

a czy ktos wie czy beda na torach elektroniczne pokazywacze flag :grin: ? takie cos, co zaczyna migac na np. żołto jak jest zolta flaga
chłopie- czego ty wymagasz, myślizz że to wszystko jest takie proste?

Awatar użytkownika
jz10
Posty: 149
Rejestracja: sob 29 maja, 2010 22:20

Post autor: jz10 » pn 30 sie, 2010 20:57

nie, po prostu fajnie by było :smile:

a co do "sejfti kara" to w F1 2009 na PSP czesciej byla flaga żolto-pomaranczowa, niz zolta :/

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » pn 30 sie, 2010 21:30

Kolega podesłał mi cytat z forum którego to nazwy nie wolno wymawiać :P
Jedno co mnie martwi to, że gra jest całkowicie spolszczona, jeszcze ktoś mówił, że podczas konferencji usłyszał głos Borowczyka :o
Lekko wyjęte z kontekstu. Ogólnie chodzi o to że tak jak w F1 Challenge było, że przy ładowaniu toru jakiś gościu cośtam dziamgocze po angielsku to w F1 od CM będzie... no właśnie.. :D
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
jz10
Posty: 149
Rejestracja: sob 29 maja, 2010 22:20

Post autor: jz10 » pn 30 sie, 2010 21:57

Xcore pisze:Kolega podesłał mi cytat z forum którego to nazwy nie wolno wymawiać :P
Jedno co mnie martwi to, że gra jest całkowicie spolszczona, jeszcze ktoś mówił, że podczas konferencji usłyszał głos Borowczyka :o
Lekko wyjęte z kontekstu. Ogólnie chodzi o to że tak jak w F1 Challenge było, że przy ładowaniu toru jakiś gościu cośtam dziamgocze po angielsku to w F1 od CM będzie... no właśnie.. :D
WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! super! a bardzo chcialbym uslyszec charakterystyczne "mniam"

Xcore, nie obrazilbym sie jakbys podal nazwe tego forum :razz:

Awatar użytkownika
Ismola
Posty: 2705
Rejestracja: sob 30 wrz, 2006 15:01
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Ismola » wt 07 wrz, 2010 21:35

Nie będę ukrywał, że bardzo czekam na tą gre ;d z tym, że grać w nią będę raczej na konsoli, ale żałuję, że na oficjalnej stronie nie ma w sumie, żadnych informacji o menu i opcjach poza jazdą czyli jak dokładnie będzie wyglądała kariera i czy znowu będą bolidy ze starych lat tak jak w f1 2006 (np. Williams z 80 lat )

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » wt 07 wrz, 2010 23:17

Pamiętaj Ism nasza umowę, ty kupujesz, grasz i mi mówisz czy się opłaca :D Bo ja czekam na FIFE 11 :twisted:
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Ismola
Posty: 2705
Rejestracja: sob 30 wrz, 2006 15:01
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Ismola » śr 08 wrz, 2010 18:18

Ja będę taki podjarany grafiką i aktualnymi kierowcami, że na bank Ci powiem, że kosa ;p

Hibron
Posty: 33
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010 15:20

Post autor: Hibron » czw 09 wrz, 2010 18:35

Witam! Co sądzicie na temat tej gry? Na testach przedpremierowych na jednym filmie youtube to co zobaczyłem zupełnie zniechęciło mnie do kupna tej gry :( Konkretnie model zniszczeń i zderzenia. Podczas manewrów wyprzedzania normalne jest to(w grze), że stukniemy się kołami z przeciwnikiem i zupełnie jak nigdy nic jedziemy dalej. Jeśli uderzymy silno w przeciwnika od tyłu to jedyne co zauważyłem i urwany przedni spojler :( Później koleś uderza z 200 km/h w barierę a tutaj nic się z bolidem nie dzieje i co najlepsze można dalej kontynuować jazdę! Czy w tej grze będzie realistyczny model zniszczeń i czy jeśli uderze z 50 km/h w barierę to będę mógł kontynuować jazdę? Wolałbym wtedy, gdybym nie mógł kontynuować jazdy. Czy to tylko tak było na testach przedpremierowych czy będzie się dało ustawić w tej grze realistyczny model zniszczeń? Pozdrawiam!

Film zobaczcie sami: http://www.youtube.com/watch?v=7Ije75dnCQQ

Awatar użytkownika
Ataru
Posty: 171
Rejestracja: pn 17 maja, 2010 11:18

Post autor: Ataru » czw 09 wrz, 2010 20:39

Pewnie kwestia poziomu trudnosci, jak bedziesz gral na najnizszym to beda cie brac za idiote i pozwola sie pomasakrowac, zeby nie psuc zabawy z gry. Na jakimkolwiek sensonym powinno byc w porzadku, takze szykuj pieniadze i kupuj.
McLfan pisze:Widzę zło w Alonso
Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!

Awatar użytkownika
Ismola
Posty: 2705
Rejestracja: sob 30 wrz, 2006 15:01
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Ismola » czw 09 wrz, 2010 22:56

Na tym filmiku ustawiony jest brak zniszczeń ;) Ale w grze oczywiście będziesz mógł zniszczenia włączyć.

Mi się trochę nie podoba wygląd... Myślałem, że będą czasy i klasyfikacja pokazane tak jak w prawdziwej relacji czyli stworzone przez LG... A tak to trochę lipa...

wojtitychy
Posty: 183
Rejestracja: wt 24 mar, 2009 21:22

Post autor: wojtitychy » wt 21 wrz, 2010 09:13

ja myslalem, ze juz w ten weekend bede mogl pograc - a tu sie okazuje, ze prawdopodobnie data premiery sie nieco przesunie...w roznych sklepach internetowych juz jest ta gra w ofercie ale nie dostali jeszcze dostaw (czekaja).
a niektorzy juz graja ;)

http://www.youtube.com/watch?v=0p2M_O1Bjp8&hd=1

http://www.youtube.com/watch?v=9yLEeLbk9eo
wojti

ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulacje F1”