rFactor - problem z grą

rFactor, F1 Challenge 99-02, F1-2002, GP4, itd... - czyli kącik domorosłego Schumachera ;-)

Moderator: Moderatorzy

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » ndz 13 gru, 2009 19:05

Za pół roku zmiana sprzętu no i może wpadnie trochę kaski to kupie sobie Logitech Formula EX.Póki co klawiatura ;] No to muszę kupić oryginał i zaczniemy się ścigać.Tylko dlaczego na tamtych komputerach działało a u mnie nie?Tamte były już lepsze.Dlatego?;/ Oni śmigają na pirackich a ja muszę kupić orginał.

Awatar użytkownika
Krystik27
Posty: 682
Rejestracja: czw 23 sie, 2007 11:11
Lokalizacja: Za...dupie :)
Kontakt:

Post autor: Krystik27 » ndz 13 gru, 2009 19:32

Inside pisze:Oni śmigają na pirackich a ja muszę kupić orginał.
tak czy siak musisz kupić oryginał :P

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » pn 14 gru, 2009 18:38

Jak to nie pomoże to 50 zł w błoto i nie wiem co ci zrobię ;] :razz:
Krystik27 pisze: tak czy siak musisz kupić oryginał :P
Dlaczego?

Awatar użytkownika
dudek2
Posty: 982
Rejestracja: sob 30 cze, 2007 10:36
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: dudek2 » śr 23 gru, 2009 17:59

Po zainstalowaniu Windows 7 nie działa mi w mojej DFP Force Feedback. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawic?
BUKA NIE ŻYJE!

Awatar użytkownika
gootek
Posty: 784
Rejestracja: pt 08 lut, 2008 10:09
Lokalizacja: Dolnośląskie

Post autor: gootek » śr 23 gru, 2009 18:12

Możesz mieć problem, bo na liście sprzętu obsługiwanego przez W7 jest tylko G27 i DFGT, ale spróbuj ściągnąć najnowszą wersję Logitech Gaming Software http://www.logitech.com/index.cfm/441/5 ... en?osid=14

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » śr 23 gru, 2009 22:34

po wyjsciu z serwera chce ponownie wbic. wpisuje haslo i joined time out. Czasami ponowne wlaczenie gry tez nie pomaga. Idzie coś z tym zrobić, bo na RoC to moze byc szczególnie irytujace?

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » śr 23 gru, 2009 22:37

Po wyjściu z serwera na nowo odświeżasz listę i klikasz niebieski plus? Bo czasem serwer zostaje ci i nie odświeża listy i tak jest.
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » śr 23 gru, 2009 22:52

yup

aronek
Posty: 19
Rejestracja: ndz 10 sty, 2010 21:24
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: aronek » ndz 10 sty, 2010 21:40

Witam wszystkich;)
powitanie to niezbyt udane, bo pisze z problemem:
mam sobie rfactora. pierwsze uruchomienie wszystko ok, ale za drugim znikają wszystkie napisy... nigdzie nic nie pisze(np na przycisku 'exit" albo "race" nie ma napisu, jak wlacze testy i chce zmienic setup to nic nie ma, nawet w opcjach gry wszystkie znaki poznikały;/
jestt tak na czystym RF, jak i z modem RFT 2009.
robilem reinstalla i dalej tak mam(pierwsze uruchomienie tez bylo ok, za 2 juz nic nie ma).
Błagam Was o pomoc, bo nie wiem co zrobic, nawet grafiki i sterowania nie ustawie bo zadne napisy i dane sie nie pokazują.
...zabił żonę ważącą tonę-
Tata Psychopata!!!

Hirsz
Posty: 1
Rejestracja: śr 10 lut, 2010 20:41

Post autor: Hirsz » śr 10 lut, 2010 20:53

Witam mam problem z tą grą.Posiadam wersje 1.255 i mod f1 2009 rft. Gra normalnie chodzi.Ale mogę jeżdzic tylko na testach. Po włączeniu weekendu lub sezonu-mapa się ładuje i po chwili resetuje się komputer. Co to może być ?? kart radeon 9600,1gb ramu procek 1.8

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » ndz 14 lut, 2010 16:52

Mam problem z rfactor'em i oczywiście na 1.5 H przed wyścigiem.Zaczęło się do tego,żę w menu zniknęły pojazdy i niektóre mody nie działały(nawet oryginalne te razem z rf'em).Przeinstalowałem grę.I przy próbie uruchomienia wyskakuje to:Obrazek[/img]

EDIT: działa :D Wielkie dzięki dla dudka kolejna miła osoba z GP2L

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » pn 15 lut, 2010 00:08

Mam następujący problem. Otóż po reinstalacji windy zaczął ciąć mi się rF. Wszystkie gry i programy chodzą bez zarzutu. Próbowałem już instalować od nowa, zmieniać stery grafy, zmniejszać detale i nadal to samo. Koligacja na 2 rdzenie również jest. Niech mi ktoś pomoże ;)

Awatar użytkownika
Arny van Ness
Posty: 70
Rejestracja: śr 21 maja, 2008 15:27
Lokalizacja: Świebodzice

Post autor: Arny van Ness » ndz 14 mar, 2010 22:09

Mam ten sam problem co Inside z "rFactor Config Utility" mógłby mi ktoś powiedzieć co musze z tym zrobić??

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » pn 15 mar, 2010 15:03

Reinstall.Oczywiście później usuń folder z rf'em bo dużo tam zostaje ;)

Awatar użytkownika
Arny van Ness
Posty: 70
Rejestracja: śr 21 maja, 2008 15:27
Lokalizacja: Świebodzice

Post autor: Arny van Ness » pn 15 mar, 2010 17:30

Instalowałem gre na nowo i usunełem caly folder rFactor no i dalej mam ten sam problem :/

Lelek
Posty: 1
Rejestracja: śr 17 mar, 2010 21:18

Post autor: Lelek » śr 17 mar, 2010 21:25

Zainstalowałem nowy mod F2 2009, oczywiście wyskoczył jakiś błąd w okienku i musiałem wyjść za pomocą ctrl-alt-del. Mod nie działa więc go odinstalowuję. Kiedy włączam grę na nowo: jest intro, pojawia się kursor i słychać muzykę ale ekran jest czarny i nic się nie dzieje! Jaka może być tego przyczyna?

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » śr 17 mar, 2010 21:35

f1 09 działa tylko pod dx9
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

skora45
Posty: 5
Rejestracja: czw 25 mar, 2010 19:21

Post autor: skora45 » czw 25 mar, 2010 19:29

Witam.
Jestem nowy na forum.
Przeczytałem wszystkie problemy jakie są tu wypisane ale nie znalazłem tu mojego problemu :P
Więc oto mój problem:
Włączam rFactor 1.255 wszystko mi działa gra testowa, weekend, sezon itp. Ale jak sami wiecie każdy by chciał pograć z innymi graczami na Multiplayerze. Więc wchodze w multiplayer dołączam do servera z modem f1rft 2009 ładują mi sie gracze i gdy chce ruszyć bolidem to wychodzi mi z servera do menu głównego ( i tak jest z każdym serverem ). ;/

Wiecie może o co tu chodzi?

Z góry wielkie Dzięki :)

________________________
Jestem Hardcorem!

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » czw 25 mar, 2010 19:33

sprawdź na chacie (tam masz pod listą serwerów) czy nie masz wpisanego 'mismatch' coś tam
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

skora45
Posty: 5
Rejestracja: czw 25 mar, 2010 19:21

Post autor: skora45 » czw 25 mar, 2010 19:51

a możesz mi szczegóły napisać co mam nacisnąć itp? :D bo dzisiaj sie z tym cały dzień męcze i jestem już niekumaty ;]

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » czw 25 mar, 2010 19:53

jak masz liste serwerów w rfactorze to pod nimi jest chat :]
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

skora45
Posty: 5
Rejestracja: czw 25 mar, 2010 19:21

Post autor: skora45 » czw 25 mar, 2010 19:55

tak jest i....? :D

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » czw 25 mar, 2010 19:56

i przeczytaj jeszcze raz moje poprzednie posty.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

skora45
Posty: 5
Rejestracja: czw 25 mar, 2010 19:21

Post autor: skora45 » czw 25 mar, 2010 20:44

pisze coś tam Not Found "mismatch" i coś tam jakiś error ;/

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » czw 25 mar, 2010 20:50

no więc masz skaszaniony mod, pobierz go jeszcze raz, pobierz wszystkie updaty i patche i zainstaluj go ponownie.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

skora45
Posty: 5
Rejestracja: czw 25 mar, 2010 19:21

Post autor: skora45 » czw 25 mar, 2010 21:33

ok dzięki zrobie tak :)

Swir3k
Posty: 1
Rejestracja: sob 03 kwie, 2010 21:20

Post autor: Swir3k » pn 05 kwie, 2010 19:38

u mnie brak dzwieku bolidu.. (silnika , hamowania itp ) mial ktos podobny problem ??
mod f1 2010

slayer87
Posty: 3
Rejestracja: czw 08 kwie, 2010 15:57

Post autor: slayer87 » czw 08 kwie, 2010 16:10

MAM PROSBE TEZ NIE SLYCHAC DZWIEKU BOLIDU PO ZAINSTALOWANIU MODU 2010 WIELKA PROSBA O POMOC Z GORY DZIEKUJE

BEZ CAPSLOCKA BO BĘDZIE WARN. y

[ Dodano: Czw 08 Kwi, 10 17:25 ]
sorry ponawiam prosbe o pomoc
Ostatnio zmieniony czw 08 kwie, 2010 16:12 przez slayer87, łącznie zmieniany 1 raz.

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » czw 08 kwie, 2010 20:13

A dokładnie jaki mod??

slayer87
Posty: 3
Rejestracja: czw 08 kwie, 2010 15:57

Post autor: slayer87 » ndz 11 kwie, 2010 09:56

simracing 2010

ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulacje F1”