rFactor - problem z grą

rFactor, F1 Challenge 99-02, F1-2002, GP4, itd... - czyli kącik domorosłego Schumachera ;-)

Moderator: Moderatorzy

ksyksu
Posty: 80
Rejestracja: śr 05 mar, 2008 20:15

rFactor - problem z grą

Post autor: ksyksu » pt 04 lip, 2008 22:39

Przykład to:
rFactor się nie łączy, wychodzi do windowsa, etc.

Zły przykład to:
W modzie XXX nie mogę zrobić YYY.

Wpisujcie problemy jakie macie Z GRĄ, nie z modami. Na to są osobne tematy (o modach) a jeśli nie ma, to nie krępujcie się takich tematów zakładać.
yarpen.zirgin




Witam.
Z góry przepraszam, jeśli coś umieściłem w złym dziale - starałem się znależć odpowiedni :)

Mam problem z uruchomieniem gry rFactor. Instalacja przebiegła bez większych problemów. Z uruchomieniem gry niestety nie było już tak świetnie. Tak się składa, że to akurat nie pierwszy raz spotyka mnie coś takiego. Wcześniej, gdy próbowałem odpalić wersję demo tej gry, występywał identyczny błąd. Nie wiem, czym to jest spowodowane, a jako że szczerze mówiąc, w tej grze jestem dopiero początkujący, postanowiłem zapytać się o rozwiązanie problemu bardziej doświadczonych.

Na koniec screenshotem chciałbym pokazać, w czym problem.
Obrazek
Takie właśnie okno mi wyskakuje, gdy próbuję odpalić gre. rFactor czysty, bez jakichkolwiek modów itp.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt 08 lip, 2008 11:30 przez ksyksu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Madman
Posty: 941
Rejestracja: wt 08 sty, 2008 17:21
Lokalizacja: Tychy/Kraków
Kontakt:

Post autor: Madman » sob 05 lip, 2008 12:52

może spróbuj z modami, przez mod launchera?
Ramiona mężnych wojów pną Twój posąg wzwyż
Tyś nie herezją, ale prawda plunął w krzyż

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » sob 05 lip, 2008 13:09

jak się ma demo to tak to wygląda :razz:
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

bartas097
Posty: 2
Rejestracja: pn 07 lip, 2008 15:37

Post autor: bartas097 » pn 07 lip, 2008 15:45

Mam to samo co kolega ...jak włączałem tez sie pojawiało takie okno i wsciskałem to 1 i działało a w pewnej chwili chce uruchomic gre i juz jak wlączam to mi wyskakuje takie samo okno po raz 2 lecz bez tegi starf free i tylko jest buy/unclock prosze pomozcie
Ostatnio zmieniony pn 07 lip, 2008 21:47 przez bartas097, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 07 lip, 2008 15:51

bartas097, pewnie Ci się trial skończył. Teraz niestety trza te 50pln wysupłać i kupić grę.
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Dipsy
Posty: 9
Rejestracja: wt 03 cze, 2008 20:05

Problem z połączeniem

Post autor: Dipsy » wt 08 lip, 2008 10:35

Ostatnio nagromadziło się tych problemów i dziś pojawił się kolejny, mianowicie gdy chcę grać przez internet pojawia się komunikat "matchmaker did not respond" po czym nie zostaje wyszukany żaden serwer. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Z góry dzięki z porady.

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » wt 08 lip, 2008 11:16

Podejrzewam że chodzi ci o rFactora. Wejdź w Połącz -> Ustawienia. Tam masz na samej górze "Adres wyszukiwacza". W pole wpisz match.rfactor.net.
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Dipsy
Posty: 9
Rejestracja: wt 03 cze, 2008 20:05

Post autor: Dipsy » wt 08 lip, 2008 14:50

Tylko, że cały czas mam wpisany ten adres i dalej to samo.

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » wt 08 lip, 2008 17:04

może nie tyle problem - czy jest możliwość wrzucenia do kamery kokpit wirtualnych lusterek??

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » wt 08 lip, 2008 17:25

Wejdź w Userdata/nazwaprofilu/nazwaprofilu.PLR. Otwórz go notatnikiem i znajdź linijkę: Virtual Rearview In Cockpit. Wartość musi wynosić 1. Czyli ma wyglądać tak: Virtual Rearview In Cockpit="1"
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » wt 08 lip, 2008 17:26

mis'ów nie powoduje??

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » wt 08 lip, 2008 17:27

Nie
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
wywrotowiec
Posty: 100
Rejestracja: śr 17 sty, 2007 11:09

Post autor: wywrotowiec » sob 02 sie, 2008 13:58

wyskakuje mi błąd please insert correct CD-ROM ! posiadam oryginalną grę (mogę przesłać zdjęcie, podać co znajduje się w instrukcji etc.)

to błąd napędu, czy wadliwa płyta ?
..::Robert Kubica::..

lukaszlew77
Posty: 691
Rejestracja: czw 02 sie, 2007 14:44
Lokalizacja: Poznań

Post autor: lukaszlew77 » sob 02 sie, 2008 15:31

Płyta może by zjechana, czasami mam podobnie.

Awatar użytkownika
wywrotowiec
Posty: 100
Rejestracja: śr 17 sty, 2007 11:09

Post autor: wywrotowiec » ndz 03 sie, 2008 00:23

plyty do tej pory nie ruszałem! jest czyściutka
..::Robert Kubica::..

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 04 sie, 2008 08:14

To może masz już zjechany czytnik. U mnie czytniki z niewiadomych powodów wytrzymują trochę ponad 2 lata. Dodam, że gwarancja jest na 2 :)
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
swirek258
Posty: 646
Rejestracja: ndz 24 lut, 2008 19:25
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: swirek258 » sob 04 paź, 2008 12:34

Wyskoczył mi ostatnio problem z grafiką.Mam ją ustawioną na maxa a textury w samochodach są żałosne.Cała reszta jest ok ale samochody...masakra.

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony sob 04 paź, 2008 12:40 przez swirek258, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krystik27
Posty: 682
Rejestracja: czw 23 sie, 2007 11:11
Lokalizacja: Za...dupie :)
Kontakt:

Post autor: Krystik27 » sob 04 paź, 2008 12:37

te fotki nie działają

Awatar użytkownika
swirek258
Posty: 646
Rejestracja: ndz 24 lut, 2008 19:25
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: swirek258 » sob 04 paź, 2008 12:41

Sorry już poprawione;)

Awatar użytkownika
maka87-1992
Posty: 952
Rejestracja: czw 24 sty, 2008 16:56

Post autor: maka87-1992 » sob 04 paź, 2008 15:23

Obrazek
Obrazek

Panowie czy to może być wina nowych sterowników do karty graficznej? wcześniej mi się tak nie działo....

Awatar użytkownika
Krystik27
Posty: 682
Rejestracja: czw 23 sie, 2007 11:11
Lokalizacja: Za...dupie :)
Kontakt:

Post autor: Krystik27 » sob 04 paź, 2008 19:40

raczej tak, było ostatnio głośno o tym na prsie, a jakie dokładnie masz, i czy aktualizowałeś je nie dawno?

Awatar użytkownika
dudek2
Posty: 982
Rejestracja: sob 30 cze, 2007 10:36
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: dudek2 » sob 04 paź, 2008 21:19

Ja mam nastepujacy problem. Gra sie zacina slysze dzwieki, obraz stoi i nie da sie nic zrobic. O co chodzi??
BUKA NIE ŻYJE!

Awatar użytkownika
vilart
Posty: 218
Rejestracja: wt 11 gru, 2007 17:24
Lokalizacja: Jelenia Gora
Kontakt:

Post autor: vilart » sob 04 paź, 2008 21:34

Też tak miałem na Hockenheim jak był test race, zainstalowałem stare sterowniki do karty graficznej (mam 8800gt i miałem najnowsze teraz mam 169.21) i wydaje mi się, że problem zniknął, chociaż w 100% nie jestem pewien bo nie grałem ostatnio dłużej niż ~1h
If everything seems under control, you're not going fast enough

Awatar użytkownika
Krystik27
Posty: 682
Rejestracja: czw 23 sie, 2007 11:11
Lokalizacja: Za...dupie :)
Kontakt:

Post autor: Krystik27 » sob 04 paź, 2008 21:45

wiem, że któreś sterowniki od Nvidii były wadliwe i powodowały w rF anomalie teksturowe...

Awatar użytkownika
maka87-1992
Posty: 952
Rejestracja: czw 24 sty, 2008 16:56

Post autor: maka87-1992 » ndz 05 paź, 2008 11:33

Dudek dokładnie to samo mi się dzieje. na szczęście podczas wyścigu było w porządku.
Problemy pojawiły się niedawno po wgraniu najnowszych sterowników do mojej 8600GT
http://www.nvidia.pl/object/winvista_x6 ... ql_pl.html
stąd pobierałem owe stery

Awatar użytkownika
dudek2
Posty: 982
Rejestracja: sob 30 cze, 2007 10:36
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: dudek2 » ndz 05 paź, 2008 12:56

A u mnie problem sie rozwiazal. Wszystko bylo pieknie, ale jakim cudem mi sie detale poprzestawialy na max :/
BUKA NIE ŻYJE!

adrianchelsea
Posty: 33
Rejestracja: pn 12 maja, 2008 13:09

Post autor: adrianchelsea » pt 24 paź, 2008 17:44

jeżdże od nie dawna w lidze (nazwy ligi specjalnie nie podaje) i mam staraszne lagi. Pingi w granicach 1000!, i nie wiem jak temu zaradzić. Mam Neo 1024. Mój komp: Core 2 quad 4x 2,4 2 gb ramu nvidia gt9600. Nie mam pojęcia czemu się tak dzieje. Jak można temu zaradzić?

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » pt 24 paź, 2008 17:44

Może coś ściągasz podczas grania? (niekoniecznie pirackiego ;) )
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

adrianchelsea
Posty: 33
Rejestracja: pn 12 maja, 2008 13:09

Post autor: adrianchelsea » pt 24 paź, 2008 17:50

nic nie ściągam. Mam wyłączone gg, przeglądarke, tylko antywirus jest włącznoy i hamachi przez które gramy.

Awatar użytkownika
Zeid
Posty: 441
Rejestracja: pt 21 wrz, 2007 18:06
Lokalizacja: Gorzów Wlkp./Gdańsk

Post autor: Zeid » pt 24 paź, 2008 19:26

Start --> Uruchom --> cmd --> tracert ip serwera (np. tracert 62.124.1.1)
Będziesz widział, gdzie Ci ping wzrasta. Jeżeli na 1 bramce znaczy że raczej coś u Ciebie na kompie, może jakiś robal coś wysyła? Jeżeli gdzieś dalej będziesz miał skoki pingu to znaczy że wina leży po stronie TePsy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulacje F1”