F1 Forum
FAQSzukajUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
F1 w Premiere, czy ktos to ma?
Autor Wiadomość
kempa007


Dołączył: 20 Kwi 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 16:07   F1 w Premiere, czy ktos to ma?

Witam,

Czy ktos oglada F1 w Premiere? Tam kiedys byly transmisje z kilku kamer. Czy nadal tak jest. Jezeli tak to co potrzebne jest do odbioru tej stacji. Dzisiaj Polsat mnie po prostu wkurzyl... Niech sie tylko umowa skonczy :-)
_________________
Formuła 1 - Dziel Pasję
http://www.formula1.pl
Fani Formuły 1 łączcie się i dzielcie pasją z innymi!
 
 
Str8ek 


Dołączył: 19 Paź 2007
Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 16:28   

jest supersignal i onboard na premiere, wybierasz co chcesz oglądać....

supersignal to oczywiście zwykła transmisja
_________________

 
 
 
TobaccoBoy 


Dołączył: 12 Cze 2007
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 17:01   

Jak napisał Str8ek, wystarczy wyłozyć kasę na kupno Premiere w Niemczech i dostawę do Polski. Gdy ja posiadałem Premier - to koszty instalacji i aktywacji to w sumie prawie 5 tys. zł. Chyba, ze w ciągu 1,5 roku od końca mojej przygody z Niemcami coś się zmieniło.

Co do Polsatu,a raczej Polsatu Sport Extra - trzeba było sprawdzić ramówkę 3 tygodnie temu:mrgreen: mu

Spowodowane jest to oczywiście:
Cytat:
Polsat Sport Extra będzie kanałem premium


Zmienia się koncepcja Polsatu Sport Extra. Jak informuje Press, Zarząd Telewizji Polsat zdecydował, że jego antenie pojawiać się będą wyłącznie prestiżowe zmagania sportowe, a nie jak dotąd to, co nie mieściło się na antenie Polsatu Sport. Jest to celowy zabieg przez mistrzostwami Euro 2008.
Wyścigi Formuły 1, Puchar Ekstraklasy, mecze polskiej ligi siatkarskiej i koszykarskiej, zostaną prawie w całości przeniesione na antenę Polsatu Sport Extra
.

Także większość meczy Euro 2008 zostanie pokazana właśnie w tym kanale. Dzięki takiemu zabiegowi jest szansa na zachęcenie nowych widzów do kupowania dekoderów Cyfrowego Polsatu oraz operatorów kablowych do włączania Polsatu Sport Extra do droższych pakietów.

źródło: press


Strategia marketingowa, która była logicznym posunięciem. ja sie dziwię, czemu tak późno. To było przecież logicznym wyjściem - nie dość, że naciągnie wielu nowych klientów, to jeszcze obecnych w CP albo w kablówkach zmusi do zakupu droższego pakietu z PSE. W USA tak zrobili, we Francji też, u nas oczywiście zawsze z opóźnieniem......

Jesli ktoś w tym widzi coś zdrożnego (iż komercyjna firma chce mieć zysk) to .... na cóż - Skoro w Polsce nadał istnieje Partia komunistyczna, a wielu nadal wierzy w "sprawiedliwość społeczną"..... postkomuna.....
_________________
http://img502.imageshack....schahuetcn8.jpg
 
 
TTU 


Dołączył: 26 Lut 2007
Skąd: Wrocław
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 17:03   

Pakiet "Sport Premiere" zawierający m.in. Formułę 1 to 9,99 Euro/miesiąc (umowa na 24 miesiące) lub 14 Euro (umowa na 12 miesięcy). Do tego opłata aktywacyjna 37,89 Euro + koszty wysyłki (7,99 Euro w NIemczech) + ewentualnie koszt zakupu lub wynajęcia dekodera jeżeli jeszcze nie masz własnego. No i oczywiście talerz i konwerter na Astrę (lub obrotnica).
Konfigurator Premiere

Ponieważ system kodowania używany aktualnie przez Premiere został rozwalony przez hackerów i upubliczniony, więc aktualnie trwa "promocja" tej platformy cyfrowej do czasu wymiany kart (zmiany systemu kodowania).

Jeżeli chodzi o treningi, to live są na DSF-ie (dla GP w Europie, Turcji i Bahrainie).
 
 
Zeid 


Dołączył: 21 Wrz 2007
Skąd: Gorzów Wlkp./Gdańsk
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 17:50   

Mój kumpel twierdzi, że wystarczy dowolny Ferguson i może odblokować komuś cały pakiet Premiere, ale raczej legalne to nie jest i skoro TTU pisze, że mają zamiar zmieniać system kodowania, jest to chwilowe rozwiązanie. A i żeby nie było, nikogo do tego nie namawiam. :)
_________________

 
 
 
don 


Dołączył: 11 Gru 2007
Skąd: Krk/Lkr
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 18:02   

TobaccoBoy, wszystko pięknie, ale coś takiego mogli powiedzieć przed sezonem. A tak jest to zwyczajne robienie ludzi w dupę.

Wybacz ale jako konsument nie zastanawiam się nad najlogiczniejszą strategią marketingową Solorza tylko chce oglądać to za co płacę right?
 
 
Trofik 


Dołączył: 17 Wrz 2006
Skąd: Łódź
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 19:03   

W moim przypadku, żeby wykupić PSE musiałbym przed 8 marca przelać im kasę, a przelew po tej dacie oznacza włączenie PSE od 8 kwietnia. I pewnie gdyby to wcześniej ogłosili część ludzi by tak zrobiła, ale z tego co widzę to w Polsacie nie pracuje zbyt wielu rozgarniętych ludzi.
 
 
TobaccoBoy 


Dołączył: 12 Cze 2007
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 19:23   

don, , odsyłam do umowy jaka podpisałeś - jesli - jakimś cudem - znajdziesz coś o F1 czy innym sporcie i jego miejscu na danym kanale to podziel się skanem. Jesli nie - bywa.

PSE od jakiegoś czasu gościł o wiele lepsze wydarzenia sportowe (bez siatki) niż standardowy PS. Zapewne oznacza to jaszcze powstanie nowego kanału sportowego, który będzie brał to co się nie zmieści w PS i PSE (np tak znienawidzoną przeze mnie bieganinę 22 palantów po trawie za imitacją świńskiej skórki). Tym, którzy nie mają PSE w swoim pakiecie w kablu czy CP - trudno, ale pomyslcie o tych, którzy w ogóle nie mają PS...... :lol:
_________________
http://img502.imageshack....schahuetcn8.jpg
 
 
kempa007


Dołączył: 20 Kwi 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 20:11   

TobaccoBoy napisał/a:

Co do Polsatu,a raczej Polsatu Sport Extra - trzeba było sprawdzić ramówkę 3 tygodnie temu:mrgreen: mu


Ale ja sie pytam czemu ja dzisiaj nie moglem obejrzec legalnie treningu? Czemu w tym zasyfialym Polsacie nie chcieli mi aktywowac na moja prosbe dodatkowego kanalu na szybko i nie zaakceptowali formy przefaksowania potwierdzenia oplaty za usluge...
_________________
Formuła 1 - Dziel Pasję
http://www.formula1.pl
Fani Formuły 1 łączcie się i dzielcie pasją z innymi!
 
 
lg2000 


Dołączył: 02 Lip 2007
Skąd: EPML
Wysłany: Pią 04 Kwi, 08 20:42   

kempa007 napisał/a:
Ale ja sie pytam czemu ja dzisiaj nie moglem obejrzec legalnie treningu? Czemu w tym zasyfialym Polsacie nie chcieli mi aktywowac na moja prosbe dodatkowego kanalu na szybko i nie zaakceptowali formy przefaksowania potwierdzenia oplaty za usluge...
Bo oni poprostu tacy są. Mój znajomy chciał sobie włączyć kanały HD. Skończyło się na wymianie listów poleconych, długich rozmowach z BOK i zakończeniu umowy i kupienia n-ki. Też miałem ochotę na Polsat ze względu na F1, ale wolę poszukać coś na Astrze niż "kopać się z koniem".
 
 
tomek1

Dołączył: 15 Paź 2006
Wysłany: Sob 05 Kwi, 08 11:29   

To jest prawdziwy syf.
Można było spokojnie przed sezonem ogłosić że od GP Bahrajnu treningi i studio będą na Polsat Sport Extra.
Ja też czuję się zrobiony w jajo.

We wczorajszym programie kupionym z Wyborczą treningi są na Polsat Sport...
 
 
Saint

Dołączył: 23 Lip 2007
Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie 06 Kwi, 08 01:49   

F1 nie ogląda się na Polsacie.. :mrgreen: Jednym słowem to zasyfiała platforma - Jakość wizji, czy foni u nich i np na Premiere - tego nie da się porównać. Do tego gdy słyszy się głos i głupoty mówione przez Borowczyka, od tego można zwymiotować nie wspominając już o masakrycznej ilości reklam. Dobrze, że w trakcie wyścigu ich nie puszczają :mrgreen:
Ten sport miło ogląda się na Premiere i nie ma problemu z odbiorem tej platformy.
Można też oglądać na ORF1 czy Eurosporcie francuskim. Oczywiście są jeszcze inne kanały i to nawet sporo.
 
 
Damian375 


Dołączył: 25 Lip 2007
Skąd: Kłodzko
Wysłany: Nie 06 Kwi, 08 02:13   

A mógłbyś je wymienić ?
I czy da się któres oglądać, mają Cyforwy Polsat ?
Pozdrawiam
_________________
"On bowiem jest Bogiem żywym i trwa na wieki"
Pamięć o JP II
Pozdrawiam
 
 
 
R2 

Dołączył: 06 Kwi 2008
Wysłany: Nie 06 Kwi, 08 12:04   

Podajcie proszę czy na CYFRZE+ można obejrzeć dzisiejszy wyścig F1 (na którym kanale) ?
 
 
Saint

Dołączył: 23 Lip 2007
Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie 06 Kwi, 08 13:09   

Oryginalny sprzęt polsatu cyfrowego odpada (nie daje żadnych dodatkowych możliwości), co do sprzętu cyfry+ to mając np któregoś z mediasatów ( pioneer, pace, dtf) czy philips 6010 jak najbardziej jest możliwość. Najlepiej posiadać własny sprzęt np z rodziny DM i wówczas możliwości wzrastają ;)
Nie będę się rozpisywał dlatego, że to nie forum o takiej tematyce.
 
 
benno

Dołączył: 27 Mar 2008
Wysłany: Nie 06 Kwi, 08 13:25   

Polecam angielski Itv jesli ktos oczywiscie rozumie po angielsku, lub amerykanski Speed Tv, cala transmisja trwa okolo 4 godzin wlacznie z wywiadami, analizami . Za rok transmisje wykupila BBC :) a to chyba bardziej dostepny program z satelit naziemnych
 
 
TobaccoBoy 


Dołączył: 12 Cze 2007
Wysłany: Nie 06 Kwi, 08 17:28   

benno, BBC będzie F1 nadawać tylko cyfrowo, gdyż kupili sygnał na teren UK i jak to robią teraz - dla nie-Brytyjczyków kodują sygnał z powodu prawa: BBC mogą odbierać tylko obywatele BBC na terenie UK, którzy opłacają abonament
Do tego BBC zobowiązała siuę do wprowadzenia dodatkowych zabezpieczeń na 2009 przed kradzieżą sygnału.

Co do PSE - wczoraj ponad 3 godzinne studio z materiałami autorskimi i dominująca rola Możdżyńskiego i Kochańskiego jak i dzisiejsze pre race jak i analiza wyścigu (Dowbor tylko pytał, Kochański i Możdżyński zaś nie za bardzo dopuszczali Zientarskiego do głosu - jak wczoraj) - mi się podoba, tak samo jak komentarz Mikołaja i Andrzeja. Ja tam nic nie ma przeciw takim przenosinom, jeśli przynosi to takie rezultaty. A skoro PSE jest nawet w lokalnym kablu (pakiet premium) to dla fanów [b]poslkiej[/'b] realizacji albo polskiego języka nie bedzie to żaden problem.

PS: To co stało się wczoraj na kwalu w ITV (totalna krytyka Massy za najlepszy czas w Q1 pod żółtą flagą na jeździe na prostą start/meta) i dziś (podkreślanie niedyspozycji sprzętu z Woking oraz winy Alonso w kraksie) wcale nie zasługują na wywyższanie w stosunku do tego co robi Polsat. nawet w PSE powiedziano o błędzie Roberta 9wyjazd) bez żadnego usprawiedliwiania, a tam dorobiono idiotyczne argumenty za winą czynników zewnętrznych.

Speed tv jest dobry, ale:
- przy takiej ilosci reklam cała jakość komentarza ginie w tłoku break'ów
- Windsor
- nie wszystkie wyścigi są w tej stacji (sporo jest na Foxie i NBC)
_________________
http://img502.imageshack....schahuetcn8.jpg
 
 
G_U_M_A 


Dołączył: 04 Kwi 2008
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro 09 Kwi, 08 15:59   

Str8ek napisał/a:
jest supersignal i onboard na premiere, wybierasz co chcesz oglądać....


a jak wyglada sprawa onboard... czy jest to na zasadzie 1 kanalu na ktorym telewizja PREMIERE wybiera sobie i narzuca swoim widzom kamere z 1 bolidu, czy tez kamery zmienia realizator w trakcie wyscigu czy moze to widzowie maja mozliwosc wyboru kamery jednego konkretnego bolidu?
_________________
Magazyn RING <-- do pobrania
 
 
 
godzil2


Dołączył: 23 Maj 2006
Wysłany: Sro 09 Kwi, 08 22:29   

G_U_M_A napisał/a:
a jak wyglada sprawa onboard... czy jest to na zasadzie 1 kanalu na ktorym telewizja PREMIERE wybiera sobie i narzuca swoim widzom kamere z 1 bolidu, czy tez kamery zmienia realizator w trakcie wyscigu czy moze to widzowie maja mozliwosc wyboru kamery jednego konkretnego bolidu?

realizator zmienia onboard w wyścigu. Nie masz na to wpływu.

Zeid napisał/a:
Mój kumpel twierdzi, że wystarczy dowolny Ferguson i może odblokować komuś cały pakiet Premiere

No i kumpel dobrze twierdzi :) Ferguson praktycznie dowolny, potem sciagnac klucze z internetu (laki.dvhk.pl) i Premiere śmiga. Tyle że nie jest to pewne rozwiązanie, bo nie zawsze klucze są. (np. jak zmieniaja cały system kodowania, to trzeba troszke poczekac nim odblokuja)
 
 
 
benno

Dołączył: 27 Mar 2008
Wysłany: Czw 10 Kwi, 08 01:18   

Ja od wyścigu w Turcji przerzucam się na Sky, niestety wadą tych wszystkich programów typu RTL, ITV, SPEED są reklamy.. Jajo można znieść :cool:
 
 
engel56 


Dołączył: 26 Mar 2008
Skąd: Berlin
Wysłany: Czw 10 Kwi, 08 08:37   Re: F1 w Premiere, czy ktos to ma?

kempa007 napisał/a:
Witam,

Czy ktos oglada F1 w Premiere? Tam kiedys byly transmisje z kilku kamer. Czy nadal tak jest. Jezeli tak to co potrzebne jest do odbioru tej stacji. Dzisiaj Polsat mnie po prostu wkurzyl... Niech sie tylko umowa skonczy :-)

...tak, Premiere (Berlin) 100% bez reklam i sam dowolnie wybierasz podgląd z kamery, potrzebujesz dekoder i oczywiście podpisaną umowę na dwa lata.
_________________
engel56@tlen.pl
 
 
lg2000 


Dołączył: 02 Lip 2007
Skąd: EPML
Wysłany: Czw 10 Kwi, 08 08:44   

godzil2 napisał/a:
No i kumpel dobrze twierdzi :) Ferguson praktycznie dowolny, potem sciagnac klucze z internetu (laki.dvhk.pl) i Premiere śmiga. Tyle że nie jest to pewne rozwiązanie, bo nie zawsze klucze są. (np. jak zmieniaja cały system kodowania, to trzeba troszke poczekac nim odblokuja)
To nie system kodowania zmieniają tylko w ramach istniejącego próbują walczyć z piractwem. Premiere będzie zmieniać system kodowania a jak zmieni to będzie ciemno na ich kanałach i już nic nie pomoże. Po dwóch spektakularnych załamaniach się systemu kodowania trzeci raz już błędu nie popełnią. Niestety ale RTL, DSF za dwa lata też będą kodowane, więc liczba kanałów transmitujących F1 się znacznie ograniczy.
 
 
yarpen.zirgin


Dołączył: 16 Lut 2007
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Czw 10 Kwi, 08 10:10   

lg2000, nie ma kodu nie do złamania. Myślę, że trzecie spektakularne złamanie będzie tylko kwiestią czasu.
_________________
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad
 
 
 
lg2000 


Dołączył: 02 Lip 2007
Skąd: EPML
Wysłany: Czw 10 Kwi, 08 12:47   

yarpen.zirgin napisał/a:
lg2000, nie ma kodu nie do złamania.
Zgoda.
Cytat:
Myślę, że trzecie spektakularne złamanie będzie tylko kwiestią czasu.

Tu się mylisz. Sky ze swoim Videoguard jest od ładnych paru lat nie do ruszenia. Jak okazało parę lat temu że jest możliwość podbijania kart, natychmiast wymienili karty na poprawioną wersję. Premiere najprawdopodobniej wybierze też Videoguard lub Nagravision3 z "ubezpieczeniem" na wypadek złamania systemu. Więc nawet jakby ktoś po dwóch , trzech latach złamał system i upublicznił (a tyle to mniejwięcej trwa) to wymiana kart będzie natychmiastowa. Dobre czasy gdy większość platform była dostępna piracko odchodzą w niebyt.
 
 
Cocco 


Dołączył: 02 Sie 2007
Skąd: Łódź/Świętokrzyskie
Wysłany: Czw 10 Kwi, 08 16:34   

Oj godzil widzę, że jesteś w temacie premie, być może jeszcze w polsatu. Na razie trwa jakiś spór pomiędzy premie a kudelskim. Najlepiej to skończyć tą rozmowę na tym forum, aby nikt się do was nie doczepił.
_________________
Świat Wyścigów.pl
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 39