F1 w Premiere, czy ktos to ma?

Forum dotyczące bieżących informacji ze świata F1.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kempa007
Posty: 154
Rejestracja: czw 20 kwie, 2006 17:01
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

F1 w Premiere, czy ktos to ma?

Post autor: kempa007 » pt 04 kwie, 2008 16:07

Witam,

Czy ktos oglada F1 w Premiere? Tam kiedys byly transmisje z kilku kamer. Czy nadal tak jest. Jezeli tak to co potrzebne jest do odbioru tej stacji. Dzisiaj Polsat mnie po prostu wkurzyl... Niech sie tylko umowa skonczy :-)

Awatar użytkownika
Str8ek
Posty: 138
Rejestracja: pt 19 paź, 2007 17:47
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: Str8ek » pt 04 kwie, 2008 16:28

jest supersignal i onboard na premiere, wybierasz co chcesz oglądać....

supersignal to oczywiście zwykła transmisja

Awatar użytkownika
TobaccoBoy
Posty: 304
Rejestracja: wt 12 cze, 2007 05:41

Post autor: TobaccoBoy » pt 04 kwie, 2008 17:01

Jak napisał Str8ek, wystarczy wyłozyć kasę na kupno Premiere w Niemczech i dostawę do Polski. Gdy ja posiadałem Premier - to koszty instalacji i aktywacji to w sumie prawie 5 tys. zł. Chyba, ze w ciągu 1,5 roku od końca mojej przygody z Niemcami coś się zmieniło.

Co do Polsatu,a raczej Polsatu Sport Extra - trzeba było sprawdzić ramówkę 3 tygodnie temu:mrgreen: mu

Spowodowane jest to oczywiście:
Polsat Sport Extra będzie kanałem premium


Zmienia się koncepcja Polsatu Sport Extra. Jak informuje Press, Zarząd Telewizji Polsat zdecydował, że jego antenie pojawiać się będą wyłącznie prestiżowe zmagania sportowe, a nie jak dotąd to, co nie mieściło się na antenie Polsatu Sport. Jest to celowy zabieg przez mistrzostwami Euro 2008.
Wyścigi Formuły 1, Puchar Ekstraklasy, mecze polskiej ligi siatkarskiej i koszykarskiej, zostaną prawie w całości przeniesione na antenę Polsatu Sport Extra
.

Także większość meczy Euro 2008 zostanie pokazana właśnie w tym kanale. Dzięki takiemu zabiegowi jest szansa na zachęcenie nowych widzów do kupowania dekoderów Cyfrowego Polsatu oraz operatorów kablowych do włączania Polsatu Sport Extra do droższych pakietów.

źródło: press
Strategia marketingowa, która była logicznym posunięciem. ja sie dziwię, czemu tak późno. To było przecież logicznym wyjściem - nie dość, że naciągnie wielu nowych klientów, to jeszcze obecnych w CP albo w kablówkach zmusi do zakupu droższego pakietu z PSE. W USA tak zrobili, we Francji też, u nas oczywiście zawsze z opóźnieniem......

Jesli ktoś w tym widzi coś zdrożnego (iż komercyjna firma chce mieć zysk) to .... na cóż - Skoro w Polsce nadał istnieje Partia komunistyczna, a wielu nadal wierzy w "sprawiedliwość społeczną"..... postkomuna.....

Awatar użytkownika
TTU
Posty: 401
Rejestracja: pn 26 lut, 2007 11:37
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: TTU » pt 04 kwie, 2008 17:03

Pakiet "Sport Premiere" zawierający m.in. Formułę 1 to 9,99 Euro/miesiąc (umowa na 24 miesiące) lub 14 Euro (umowa na 12 miesięcy). Do tego opłata aktywacyjna 37,89 Euro + koszty wysyłki (7,99 Euro w NIemczech) + ewentualnie koszt zakupu lub wynajęcia dekodera jeżeli jeszcze nie masz własnego. No i oczywiście talerz i konwerter na Astrę (lub obrotnica).
Konfigurator Premiere

Ponieważ system kodowania używany aktualnie przez Premiere został rozwalony przez hackerów i upubliczniony, więc aktualnie trwa "promocja" tej platformy cyfrowej do czasu wymiany kart (zmiany systemu kodowania).

Jeżeli chodzi o treningi, to live są na DSF-ie (dla GP w Europie, Turcji i Bahrainie).

Awatar użytkownika
Zeid
Posty: 441
Rejestracja: pt 21 wrz, 2007 18:06
Lokalizacja: Gorzów Wlkp./Gdańsk

Post autor: Zeid » pt 04 kwie, 2008 17:50

Mój kumpel twierdzi, że wystarczy dowolny Ferguson i może odblokować komuś cały pakiet Premiere, ale raczej legalne to nie jest i skoro TTU pisze, że mają zamiar zmieniać system kodowania, jest to chwilowe rozwiązanie. A i żeby nie było, nikogo do tego nie namawiam. :)

Awatar użytkownika
don
Posty: 783
Rejestracja: wt 11 gru, 2007 12:41
Lokalizacja: Krk/Lkr

Post autor: don » pt 04 kwie, 2008 18:02

TobaccoBoy, wszystko pięknie, ale coś takiego mogli powiedzieć przed sezonem. A tak jest to zwyczajne robienie ludzi w dupę.

Wybacz ale jako konsument nie zastanawiam się nad najlogiczniejszą strategią marketingową Solorza tylko chce oglądać to za co płacę right?

Awatar użytkownika
Trofik
Posty: 114
Rejestracja: ndz 17 wrz, 2006 11:49
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: Trofik » pt 04 kwie, 2008 19:03

W moim przypadku, żeby wykupić PSE musiałbym przed 8 marca przelać im kasę, a przelew po tej dacie oznacza włączenie PSE od 8 kwietnia. I pewnie gdyby to wcześniej ogłosili część ludzi by tak zrobiła, ale z tego co widzę to w Polsacie nie pracuje zbyt wielu rozgarniętych ludzi.

Awatar użytkownika
TobaccoBoy
Posty: 304
Rejestracja: wt 12 cze, 2007 05:41

Post autor: TobaccoBoy » pt 04 kwie, 2008 19:23

don, , odsyłam do umowy jaka podpisałeś - jesli - jakimś cudem - znajdziesz coś o F1 czy innym sporcie i jego miejscu na danym kanale to podziel się skanem. Jesli nie - bywa.

PSE od jakiegoś czasu gościł o wiele lepsze wydarzenia sportowe (bez siatki) niż standardowy PS. Zapewne oznacza to jaszcze powstanie nowego kanału sportowego, który będzie brał to co się nie zmieści w PS i PSE (np tak znienawidzoną przeze mnie bieganinę 22 palantów po trawie za imitacją świńskiej skórki). Tym, którzy nie mają PSE w swoim pakiecie w kablu czy CP - trudno, ale pomyslcie o tych, którzy w ogóle nie mają PS...... :lol:

Awatar użytkownika
kempa007
Posty: 154
Rejestracja: czw 20 kwie, 2006 17:01
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: kempa007 » pt 04 kwie, 2008 20:11

TobaccoBoy pisze: Co do Polsatu,a raczej Polsatu Sport Extra - trzeba było sprawdzić ramówkę 3 tygodnie temu:mrgreen: mu
Ale ja sie pytam czemu ja dzisiaj nie moglem obejrzec legalnie treningu? Czemu w tym zasyfialym Polsacie nie chcieli mi aktywowac na moja prosbe dodatkowego kanalu na szybko i nie zaakceptowali formy przefaksowania potwierdzenia oplaty za usluge...

Awatar użytkownika
lg2000
Posty: 1841
Rejestracja: pn 02 lip, 2007 10:25
Lokalizacja: EPML

Post autor: lg2000 » pt 04 kwie, 2008 20:42

kempa007 pisze:Ale ja sie pytam czemu ja dzisiaj nie moglem obejrzec legalnie treningu? Czemu w tym zasyfialym Polsacie nie chcieli mi aktywowac na moja prosbe dodatkowego kanalu na szybko i nie zaakceptowali formy przefaksowania potwierdzenia oplaty za usluge...
Bo oni poprostu tacy są. Mój znajomy chciał sobie włączyć kanały HD. Skończyło się na wymianie listów poleconych, długich rozmowach z BOK i zakończeniu umowy i kupienia n-ki. Też miałem ochotę na Polsat ze względu na F1, ale wolę poszukać coś na Astrze niż "kopać się z koniem".

tomek1
Posty: 143
Rejestracja: ndz 15 paź, 2006 22:31

Post autor: tomek1 » sob 05 kwie, 2008 11:29

To jest prawdziwy syf.
Można było spokojnie przed sezonem ogłosić że od GP Bahrajnu treningi i studio będą na Polsat Sport Extra.
Ja też czuję się zrobiony w jajo.

We wczorajszym programie kupionym z Wyborczą treningi są na Polsat Sport...

Saint
Posty: 89
Rejestracja: pn 23 lip, 2007 01:14
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: Saint » ndz 06 kwie, 2008 01:49

F1 nie ogląda się na Polsacie.. :mrgreen: Jednym słowem to zasyfiała platforma - Jakość wizji, czy foni u nich i np na Premiere - tego nie da się porównać. Do tego gdy słyszy się głos i głupoty mówione przez Borowczyka, od tego można zwymiotować nie wspominając już o masakrycznej ilości reklam. Dobrze, że w trakcie wyścigu ich nie puszczają :mrgreen:
Ten sport miło ogląda się na Premiere i nie ma problemu z odbiorem tej platformy.
Można też oglądać na ORF1 czy Eurosporcie francuskim. Oczywiście są jeszcze inne kanały i to nawet sporo.

Awatar użytkownika
Damian375
Posty: 462
Rejestracja: śr 25 lip, 2007 13:31
Lokalizacja: Kłodzko

Post autor: Damian375 » ndz 06 kwie, 2008 02:13

A mógłbyś je wymienić ?
I czy da się któres oglądać, mają Cyforwy Polsat ?
Pozdrawiam
"On bowiem jest Bogiem żywym i trwa na wieki"
Pamięć o JP II
Pozdrawiam

R2
Posty: 1
Rejestracja: ndz 06 kwie, 2008 11:52

Post autor: R2 » ndz 06 kwie, 2008 12:04

Podajcie proszę czy na CYFRZE+ można obejrzeć dzisiejszy wyścig F1 (na którym kanale) ?

Saint
Posty: 89
Rejestracja: pn 23 lip, 2007 01:14
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: Saint » ndz 06 kwie, 2008 13:09

Oryginalny sprzęt polsatu cyfrowego odpada (nie daje żadnych dodatkowych możliwości), co do sprzętu cyfry+ to mając np któregoś z mediasatów ( pioneer, pace, dtf) czy philips 6010 jak najbardziej jest możliwość. Najlepiej posiadać własny sprzęt np z rodziny DM i wówczas możliwości wzrastają ;)
Nie będę się rozpisywał dlatego, że to nie forum o takiej tematyce.

benno
Posty: 39
Rejestracja: czw 27 mar, 2008 16:25

Post autor: benno » ndz 06 kwie, 2008 13:25

Polecam angielski Itv jesli ktos oczywiscie rozumie po angielsku, lub amerykanski Speed Tv, cala transmisja trwa okolo 4 godzin wlacznie z wywiadami, analizami . Za rok transmisje wykupila BBC :) a to chyba bardziej dostepny program z satelit naziemnych

Awatar użytkownika
TobaccoBoy
Posty: 304
Rejestracja: wt 12 cze, 2007 05:41

Post autor: TobaccoBoy » ndz 06 kwie, 2008 17:28

benno, BBC będzie F1 nadawać tylko cyfrowo, gdyż kupili sygnał na teren UK i jak to robią teraz - dla nie-Brytyjczyków kodują sygnał z powodu prawa: BBC mogą odbierać tylko obywatele BBC na terenie UK, którzy opłacają abonament
Do tego BBC zobowiązała siuę do wprowadzenia dodatkowych zabezpieczeń na 2009 przed kradzieżą sygnału.

Co do PSE - wczoraj ponad 3 godzinne studio z materiałami autorskimi i dominująca rola Możdżyńskiego i Kochańskiego jak i dzisiejsze pre race jak i analiza wyścigu (Dowbor tylko pytał, Kochański i Możdżyński zaś nie za bardzo dopuszczali Zientarskiego do głosu - jak wczoraj) - mi się podoba, tak samo jak komentarz Mikołaja i Andrzeja. Ja tam nic nie ma przeciw takim przenosinom, jeśli przynosi to takie rezultaty. A skoro PSE jest nawet w lokalnym kablu (pakiet premium) to dla fanów poslkiej[/'b] realizacji albo polskiego języka nie bedzie to żaden problem.

PS: To co stało się wczoraj na kwalu w ITV (totalna krytyka Massy za najlepszy czas w Q1 pod żółtą flagą na jeździe na prostą start/meta) i dziś (podkreślanie niedyspozycji sprzętu z Woking oraz winy Alonso w kraksie) wcale nie zasługują na wywyższanie w stosunku do tego co robi Polsat. nawet w PSE powiedziano o błędzie Roberta 9wyjazd) bez żadnego usprawiedliwiania, a tam dorobiono idiotyczne argumenty za winą czynników zewnętrznych.

Speed tv jest dobry, ale:
- przy takiej ilosci reklam cała jakość komentarza ginie w tłoku break'ów
- Windsor
- nie wszystkie wyścigi są w tej stacji (sporo jest na Foxie i NBC)

Awatar użytkownika
G_U_M_A
Posty: 197
Rejestracja: pt 04 kwie, 2008 16:04
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: G_U_M_A » śr 09 kwie, 2008 15:59

Str8ek pisze:jest supersignal i onboard na premiere, wybierasz co chcesz oglądać....
a jak wyglada sprawa onboard... czy jest to na zasadzie 1 kanalu na ktorym telewizja PREMIERE wybiera sobie i narzuca swoim widzom kamere z 1 bolidu, czy tez kamery zmienia realizator w trakcie wyscigu czy moze to widzowie maja mozliwosc wyboru kamery jednego konkretnego bolidu?

Awatar użytkownika
godzil2
Posty: 1353
Rejestracja: wt 23 maja, 2006 20:26
Kontakt:

Post autor: godzil2 » śr 09 kwie, 2008 22:29

G_U_M_A pisze:a jak wyglada sprawa onboard... czy jest to na zasadzie 1 kanalu na ktorym telewizja PREMIERE wybiera sobie i narzuca swoim widzom kamere z 1 bolidu, czy tez kamery zmienia realizator w trakcie wyscigu czy moze to widzowie maja mozliwosc wyboru kamery jednego konkretnego bolidu?
realizator zmienia onboard w wyścigu. Nie masz na to wpływu.
Zeid pisze:Mój kumpel twierdzi, że wystarczy dowolny Ferguson i może odblokować komuś cały pakiet Premiere
No i kumpel dobrze twierdzi :) Ferguson praktycznie dowolny, potem sciagnac klucze z internetu (laki.dvhk.pl) i Premiere śmiga. Tyle że nie jest to pewne rozwiązanie, bo nie zawsze klucze są. (np. jak zmieniaja cały system kodowania, to trzeba troszke poczekac nim odblokuja)
Ostatnio zmieniony czw 10 kwie, 2008 16:46 przez godzil2, łącznie zmieniany 1 raz.

benno
Posty: 39
Rejestracja: czw 27 mar, 2008 16:25

Post autor: benno » czw 10 kwie, 2008 01:18

Ja od wyścigu w Turcji przerzucam się na Sky, niestety wadą tych wszystkich programów typu RTL, ITV, SPEED są reklamy.. Jajo można znieść :cool:

Awatar użytkownika
engel56
Posty: 5
Rejestracja: śr 26 mar, 2008 13:48
Lokalizacja: Berlin

Re: F1 w Premiere, czy ktos to ma?

Post autor: engel56 » czw 10 kwie, 2008 08:37

kempa007 pisze:Witam,

Czy ktos oglada F1 w Premiere? Tam kiedys byly transmisje z kilku kamer. Czy nadal tak jest. Jezeli tak to co potrzebne jest do odbioru tej stacji. Dzisiaj Polsat mnie po prostu wkurzyl... Niech sie tylko umowa skonczy :-)
...tak, Premiere (Berlin) 100% bez reklam i sam dowolnie wybierasz podgląd z kamery, potrzebujesz dekoder i oczywiście podpisaną umowę na dwa lata.

Awatar użytkownika
lg2000
Posty: 1841
Rejestracja: pn 02 lip, 2007 10:25
Lokalizacja: EPML

Post autor: lg2000 » czw 10 kwie, 2008 08:44

godzil2 pisze: No i kumpel dobrze twierdzi :) Ferguson praktycznie dowolny, potem sciagnac klucze z internetu (laki.dvhk.pl) i Premiere śmiga. Tyle że nie jest to pewne rozwiązanie, bo nie zawsze klucze są. (np. jak zmieniaja cały system kodowania, to trzeba troszke poczekac nim odblokuja)
To nie system kodowania zmieniają tylko w ramach istniejącego próbują walczyć z piractwem. Premiere będzie zmieniać system kodowania a jak zmieni to będzie ciemno na ich kanałach i już nic nie pomoże. Po dwóch spektakularnych załamaniach się systemu kodowania trzeci raz już błędu nie popełnią. Niestety ale RTL, DSF za dwa lata też będą kodowane, więc liczba kanałów transmitujących F1 się znacznie ograniczy.
Ostatnio zmieniony czw 10 kwie, 2008 16:46 przez lg2000, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » czw 10 kwie, 2008 10:10

lg2000, nie ma kodu nie do złamania. Myślę, że trzecie spektakularne złamanie będzie tylko kwiestią czasu.
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
lg2000
Posty: 1841
Rejestracja: pn 02 lip, 2007 10:25
Lokalizacja: EPML

Post autor: lg2000 » czw 10 kwie, 2008 12:47

yarpen.zirgin pisze:lg2000, nie ma kodu nie do złamania.
Zgoda.
Myślę, że trzecie spektakularne złamanie będzie tylko kwiestią czasu.
Tu się mylisz. Sky ze swoim Videoguard jest od ładnych paru lat nie do ruszenia. Jak okazało parę lat temu że jest możliwość podbijania kart, natychmiast wymienili karty na poprawioną wersję. Premiere najprawdopodobniej wybierze też Videoguard lub Nagravision3 z "ubezpieczeniem" na wypadek złamania systemu. Więc nawet jakby ktoś po dwóch , trzech latach złamał system i upublicznił (a tyle to mniejwięcej trwa) to wymiana kart będzie natychmiastowa. Dobre czasy gdy większość platform była dostępna piracko odchodzą w niebyt.

Awatar użytkownika
Cocco
Posty: 93
Rejestracja: czw 02 sie, 2007 13:42
Lokalizacja: Łódź/Świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: Cocco » czw 10 kwie, 2008 16:34

Oj godzil widzę, że jesteś w temacie premie, być może jeszcze w polsatu. Na razie trwa jakiś spór pomiędzy premie a kudelskim. Najlepiej to skończyć tą rozmowę na tym forum, aby nikt się do was nie doczepił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Formuła 1 - aktualne wydarzenia i komentarze”