rFactor - wszystko o grze

rFactor, F1 Challenge 99-02, F1-2002, GP4, itd... - czyli kącik domorosłego Schumachera ;-)

Moderator: Moderatorzy

damian1812

rFactor - wszystko o grze

Post autor: damian1812 » pt 27 lip, 2007 12:17

Zakładam osobny temat do rozmów o rFactorze.
Daje linki do gry

Innych rzeczy nie należy szukać. Powinno się uiścić opłatę której wymagają twórcy gry za jej pełną wersję. - hid
Linki do gry:

Ściągasz wersje 1.150 i Update 1.250

:arrow: http://www.rfactor.net/

Instalujesz wersje podstawową i do katalogu z grą wrzucasz Update 1.250 i instalujesz.

Linki do modu F1 FSone 2006 :

:arrow: http://fsone.us/downloads.htm

Inne dodatki do gry:

:arrow: http://www.rfactorcentral.com/

:arrow: Wymaga rejestracji :!: :!:

2006 Champ Car World Series 1.0

:arrow: http://files.filefront.com//;8000956;;/
:arrow: http://files.filefront.com/IDTChampCar0 ... einfo.html
:arrow: http://www.gtl-racer.de/download.php?view.197


DTM 2007 1.1 (Najlepsza fizyka jaką spotkałem do rFactor)


:arrow: http://rapidshare.com/files/39264892/DT ... 1.rar.html
:arrow: http://rfactorracing.yusho.de/index.php ... fileid=637
:arrow: http://www.wirpre-racing.de/index.php?o ... nfo&id=110


MOD FSone 2007 - zapowiedź

Obrazek

Wiadomość po angielsku chyba każdy,umie.

FSONE SNECK PREVIEW OF WHAT TO EXPECT IN YEAR 2007/08.

With the much Improved FSONE team, FSONE have been and continues to work hard over the summer to reach higher limits. We can expect FSONE 07 to be pushed over the top, with all new cars (half of them custom built), all new engine sounds, brand new physics, different physic each car in single player mode, all new fixed AI system, all 07 drivers/test drivers, brand new showroom, brand new menu system, and last but not least the complete map pack, bringing the users a brand new feeling of a whole new game in one package.

If that's not enough, FSONE have planed on building a brand new Bahrain, from scratch. This Bahrain will show the community, a whole track experience, with proper bumps, moveable objects, special effects, and tyre wears. Not only that, Fsone plans on doing a special rain add on for it's track.

FSONE also plans on a brand new movie intro of course, and a all new on track/crowd/horn/gravel sounds to be added to the list of features to be accomplished by spring 08. This however does not mean FSONE 07 will be out that late. It is very likely for the first version of the mod to be out before winter, or even early fall. .

FSONE will also be adding Dinix and Carlos, TvMenu GP4 Style to its 2007 mod, along with the spotter plugin.
The GP4 Menu will be a speical FSONE edition, only for FSONE. This feature is constantly being updated by the boys over at ItalianFactory, in a default public version.

After FSONE first physic test today, with the approval of all its beta testers, FSONE plans on bringing a whole new griping/downforce system into play. Car will be much more rear controllable (easier + less spiny), and have much more top speed. (380kph). 19000 RPM. FSONE are also removing its engine boost from the game, and changing that into just an RPM changer. Also Top speeds on straights will now cool the engine down, from air intake. Much more on the physics will be announced soon on the forum official topic, expected next month.

Check out our forums for more information and screen shots on the newly coming mod.
Ostatnio zmieniony śr 12 lis, 2008 09:10 przez damian1812, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » sob 28 lip, 2007 01:33

co do DTM to jest to niestety mod na kierownicę... lub inne w pełni analogowe sterowanie ;S a szkoda bo chciałem sobie pośmigać troszkę.

Champ Car ściągnę rano :P


---tłumaczenie FSONE--- niestety nie każdy potrafi się posługiwać językiem angielskim.

Migawka FSONE czyli czego spodziewać się w 2007/08 roku

z wielkim zaangażowaniem zespół FSONE kontynuuje ciężką pracę podczas wakacji by znów podnieść poprzeczkę. Możemy oczekiwać wypuszczenia FSONE 07 na samym szycie (w sensie że najwyższa jakość) wraz z wszystkimi nowymi bolidami, nowymi dźwiękami silników, nową fizyką, zróżnicowaną fizyką każdego bolidu, poprawionym systemem AI (sterowanie zawodnikami komputerowymi),wszystkimi zawodnikami i testerami z 07 roku, nowe menu i na końcu choć nie mniej ważne KOMPLETNYM zestawem torów, pozwalającym użytkownikowi doczuć czegoś nowego za sprawą wszystkich torów w jednym archiwum.

To nie wszystko, FSONE Planuje stworzenie całkiem nowego toru w Bahrainie z urywków.Ten tor pokaże całemu społeczeństwu jak wykorzystać swoje doświadczenie, z nierównościami dziurami hopkami, ruchomymi obiektami, specjalnymi efektami i śladami opon. Lecz to nie wystarcza, FSONE planuje stworzenie dodatku w formie deszczowego GP na tym torze.

FSONE stworzy oczywiście całkiem nowy film powitalny i całkiem nowe dźwięki torów/kibiców/syren/asfaltu które zostaną dodane w update planowanym na wiosnę 08.Nie oznacza to oczywiście że FSONE 07 zostanie wypuszczony tak późno. Najprawdopodobniej podstawowa wersja zostanie wypuszczona jeszcze przed zimą lub nawet wcześniej.

(piszą coś o dostosowywaniu menu i wyświetlania informacji do tych z GP4 przy czym pomagać ma im ekipa GPItalia - dla nie wiedzących najlepsza grupa tworząca mody dla GP4)

Po pierwszych testach fizyki FSONE, w których uczestniczyli wszyscy beta testerzy, FSONE zdecydowało o dodaniu całkiem nowego systemu przyczepności/docisku do gry. BOlid znacznie trudniej będzie tracił przyczepność tylnej osi co za tym idzie będzie trudniej o obrót jednocześnie powiększymy maksymalną prędkość nawet do 380 km/h przy 19000 obrotów. FSONE usuwa z gry doładowanie silników zastępując je podtrzymaniem obrotów (nie wiem czy dobrze zrozumiałem ^^). Jednocześnie wysokie prędkosci na prostych nie pomogą w chłodzeniu silnika poprzez zwiększony dopływ powietrza. Większa część fizyki będzie dodawana niedługo do oficjalnego topicu na forum, już od przyszłego miesiąca.

Sprawdzaj nasze forum by pozyskać więcej informacji i screenów.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Denis
Posty: 235
Rejestracja: ndz 17 cze, 2007 21:48
Kontakt:

Post autor: Denis » sob 28 lip, 2007 10:31

Ja od dwóch lat gram w F1 Challenge 99-02 z różnymi modami. Chyba czas przetestowac ten rFactor bo duzo o nim słyszałem, tym bardziej że linki są podane jak na 'tacy' ;) ThX damian1812
Formula1tv.tnb.pl
http://formula1tv.tnb.pl/

damian1812

Post autor: damian1812 » pn 30 lip, 2007 12:15

No tak HIDE jak,najbardziej bardzo trudno gra się na klawiaturze:(
Dużo spinów się zalicza,a kierownicą można jednak dokładnie skontrować.

Denis nie ma za co. :)

Awatar użytkownika
Kayo
Posty: 1528
Rejestracja: śr 04 kwie, 2007 17:19
Lokalizacja: Żory

Post autor: Kayo » pn 06 sie, 2007 07:10

HID Mam pytanie ! Chce sciągnąć rFactora, ale w tym linku co ty dałeś to gdzie tam jest "Download" lub coś w tym stylu ? bardzo mi na tym zależy.
"Komentarz, jest jedną ze sztuk opowiadania"- Murray Walker

Awatar użytkownika
Cocco
Posty: 93
Rejestracja: czw 02 sie, 2007 13:42
Lokalizacja: Łódź/Świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: Cocco » pn 06 sie, 2007 09:15

Proszę link do rFactora.

:arrow: Tutaj masz
Ostatnio zmieniony śr 07 maja, 2008 16:17 przez Cocco, łącznie zmieniany 1 raz.

m44
Posty: 300
Rejestracja: ndz 15 kwie, 2007 22:19

Post autor: m44 » pn 06 sie, 2007 15:07

Cocco pisze:Proszę link do rFactora.

:arrow: Tutaj masz

Ja by co to zgłaszać się,za tydzień na pw do mnie.Powiem jak gre uruchomić jako pełną wersje.
Lol, przecież to jest piractwo. Jak już masz piracką grę, to musisz być tak głupi, żeby sie tym chwalić i dawać instrukcje jak ją scrakować? Takim czymś chełpią się niestety tylko cudowne twory matki natury - dzieci Neostrady. :D

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 06 sie, 2007 15:12

m44 pisze:
Cocco pisze:Proszę link do rFactora.

:arrow: Tutaj masz

Ja by co to zgłaszać się,za tydzień na pw do mnie.Powiem jak gre uruchomić jako pełną wersje.
Lol, przecież to jest piractwo. Jak już masz piracką grę, to musisz być tak głupi, żeby sie tym chwalić i dawać instrukcje jak ją scrakować? Takim czymś chełpią się niestety tylko cudowne twory matki natury - dzieci Neostrady. :D
Ja tam nie widzę piractwa. Stronka jest oficjalna, można na niej ściągnąć triala i ew. zapłacić za "odblokowanie" całej wersji. Teraz ładnie przeproś kolegę.
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

m44
Posty: 300
Rejestracja: ndz 15 kwie, 2007 22:19

Post autor: m44 » pn 06 sie, 2007 15:24

yarpen.zirgin pisze:
m44 pisze:
Cocco pisze:Proszę link do rFactora.

:arrow: Tutaj masz

Ja by co to zgłaszać się,za tydzień na pw do mnie.Powiem jak gre uruchomić jako pełną wersje.
Lol, przecież to jest piractwo. Jak już masz piracką grę, to musisz być tak głupi, żeby sie tym chwalić i dawać instrukcje jak ją scrakować? Takim czymś chełpią się niestety tylko cudowne twory matki natury - dzieci Neostrady. :D
Ja tam nie widzę piractwa. Stronka jest oficjalna, można na niej ściągnąć triala i ew. zapłacić za "odblokowanie" całej wersji. Teraz ładnie przeproś kolegę.
A skąd przekonanie, że kolega chciał dać instrukcje jak legalnie zapłacić za pełną wersję? To, że podał link do oficjalnej, niepełnej wersji gry jest legalne, ale wypowiedź: "powiem jak grę uruchomić jako pełną wersje" zdradza raczej złe intencje. Gdyby oferował pomoc w zakupie (płatności online), to napisałby wyraźnie, że może pomóc zakupić pełną wersję, ale on chce uruchomić tę (czyli wersje "trial") grę jako pełną, a to różnica w znaczeniu wypowiedzi.

Awatar użytkownika
Kayo
Posty: 1528
Rejestracja: śr 04 kwie, 2007 17:19
Lokalizacja: Żory

Post autor: Kayo » pn 06 sie, 2007 15:25

Dobra ściągam z Torrentów, ale słabo idzie. Trudno jutro będzie 8)
"Komentarz, jest jedną ze sztuk opowiadania"- Murray Walker

Awatar użytkownika
Ismola
Posty: 2705
Rejestracja: sob 30 wrz, 2006 15:01
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Ismola » pn 06 sie, 2007 15:39

Ja już kolejne serie wyścigowe ściągam :D Aktualnie GP1979

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 06 sie, 2007 16:10

m44 pisze:
yarpen.zirgin pisze:
m44 pisze:
Cocco pisze:Proszę link do rFactora.

:arrow: Tutaj masz

Ja by co to zgłaszać się,za tydzień na pw do mnie.Powiem jak gre uruchomić jako pełną wersje.
Lol, przecież to jest piractwo. Jak już masz piracką grę, to musisz być tak głupi, żeby sie tym chwalić i dawać instrukcje jak ją scrakować? Takim czymś chełpią się niestety tylko cudowne twory matki natury - dzieci Neostrady. :D
Ja tam nie widzę piractwa. Stronka jest oficjalna, można na niej ściągnąć triala i ew. zapłacić za "odblokowanie" całej wersji. Teraz ładnie przeproś kolegę.
A skąd przekonanie, że kolega chciał dać instrukcje jak legalnie zapłacić za pełną wersję? To, że podał link do oficjalnej, niepełnej wersji gry jest legalne, ale wypowiedź: "powiem jak grę uruchomić jako pełną wersje" zdradza raczej złe intencje. Gdyby oferował pomoc w zakupie (płatności online), to napisałby wyraźnie, że może pomóc zakupić pełną wersję, ale on chce uruchomić tę (czyli wersje "trial") grę jako pełną, a to różnica w znaczeniu wypowiedzi.
To, że powiedział, że da nie jest piractwem.
Słyszałem o takim "uruchomieniu" gry jako pełnej. Wszystko fajnie, ale po sieci sobie w to raczej nie pogracie.
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
rybek
Posty: 11
Rejestracja: sob 13 maja, 2006 23:30
Lokalizacja: z Pit Stopu
Kontakt:

Post autor: rybek » pn 06 sie, 2007 20:45

Można na ciasteczku pograć przez sieć, tylko jeśli ktoś kto stawia serwer ma pirata to tym co maja piraty silniki czasem wybuchaja podczas wyscigów. Jak gram na serwach u ludzi, którzy mają zakupiona grę nie ma takiego problemu, niemniej jednak zachęcam do kupna jeśli tylko was stać

Awatar użytkownika
Kubosh
Posty: 11
Rejestracja: wt 14 sie, 2007 16:37

Post autor: Kubosh » śr 15 sie, 2007 10:16

Witam, mam problem z rFactorem., Chodzi o to że po ponownym zainstalowaniu gry nie działają mi tory te które ja sam wgrywam, działają tylko te co są od razu w grze. Wiem jak się wgrywa je do gry, bo raz juz je miałem a teraz nie moge żadnego zainstalować chociaż wszytsko robie tak samo. Wie ktos co z tym zrobic?

radex
Posty: 3
Rejestracja: śr 15 sie, 2007 00:47

Post autor: radex » czw 16 sie, 2007 00:05

Kubosh pisze:Witam, mam problem z rFactorem., Chodzi o to że po ponownym zainstalowaniu gry nie działają mi tory te które ja sam wgrywam, działają tylko te co są od razu w grze. Wiem jak się wgrywa je do gry, bo raz juz je miałem a teraz nie moge żadnego zainstalować chociaż wszytsko robie tak samo. Wie ktos co z tym zrobic?
mi tak samo sie robi moze ktos wytłumaczyc :neutral:
www.smieciareczka.xad.pl forum wielotematyczne zapraszam

nirgal
Posty: 2
Rejestracja: pt 17 sie, 2007 13:34
Kontakt:

Post autor: nirgal » pt 17 sie, 2007 14:26

Proponuję zakupić oryginalny klucz do gry, gdyż samo ściągnięcie gry z netu to nie wszystko, trzeba jeszcze zapłacić twórcom :) I wtedy można śmigać do woli na wszystkich torach wszystkimi samochodami :)
F1liga.pl rFactor Formuła 1 Liga
http://f1liga.pl

Awatar użytkownika
Ismola
Posty: 2705
Rejestracja: sob 30 wrz, 2006 15:01
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Ismola » pt 17 sie, 2007 15:22

Tak, ale i tak musisz ściągać sobie serie z rfactorcentral :P

PODAJE STRONE
www.rfactorcentral.com

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » pn 08 paź, 2007 17:05

czy do rFactora do modu BMW Sauber 2007 są zegary. liczniki itp takie jak podczas transmisji wyścigu pokazują?? Jak tak to może ktoś link podac?

Awatar użytkownika
jan5
Posty: 10
Rejestracja: pt 12 paź, 2007 20:54
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Post autor: jan5 » sob 13 paź, 2007 00:28

może mi ktoś wytłumczyć jak włączyć obrotomierz tak jak w telewizorniku i czasy poszczególnych sektórów (ten prostokącik z czasem co jak poprawszi to swieci na zeilono a jak nie to na pomaranczowo), w ustwaieniach t tam tylko jakies same popzycje, te wykresy gaz, hamulec i przeciązenia działają normalnie, proszę o odpoweidz, z góy dzięki

Awatar użytkownika
mc
Posty: 145
Rejestracja: sob 16 cze, 2007 14:55
Lokalizacja: Turyn
Kontakt:

Post autor: mc » sob 13 paź, 2007 10:55

czy do rFactora do modu BMW Sauber 2007 są zegary. liczniki itp takie jak podczas transmisji wyścigu pokazują?? Jak tak to może ktoś link podac?
Ściągnij sobie TVStyle wtedy będziesz mieć te rzeczy w każdym sezonie. www.rfactorcentral.com

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » sob 13 paź, 2007 11:38

wypakowałem tv style do: F:\Program Files\rFactor\Plugins i dalej nie chodzi. Czy musze coś w opcjach ustawiac czy co?

Awatar użytkownika
godzil2
Posty: 1353
Rejestracja: wt 23 maja, 2006 20:26
Kontakt:

Post autor: godzil2 » sob 13 paź, 2007 13:09

TVStyle wypakowujesz do głównego folderu rFactor, a nie do rFactor/Plugins.

I jeszcze dwa kroki, żeby to chodziło:

1. Zainstaluj .NET Framework 2.0 (jesli nie masz)
2. Grę uruchamiaj w trybie zgodności z Win 98.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » sob 13 paź, 2007 13:21

a po 2 tygodniach reinstaluj :P
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
jan5
Posty: 10
Rejestracja: pt 12 paź, 2007 20:54
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Post autor: jan5 » sob 13 paź, 2007 19:03

uyzainstalowałem straszą wersje i obrotomierz chodzi ale pozycje i straty w sektorach, ten kwadracik o zwycięscy nie chodzi, mam net framework 2 i jest tryb zgodności z wind98

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » sob 13 paź, 2007 19:52

chodzi wszystko dzięki godzil2 :razz:

Awatar użytkownika
jan5
Posty: 10
Rejestracja: pt 12 paź, 2007 20:54
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Post autor: jan5 » ndz 14 paź, 2007 09:59

a mi nie działa

[ Dodano: 14 Październik 2007, 11:08 ]
widze ze nikt sie nie zna i nie umie mi pomóc

Awatar użytkownika
godzil2
Posty: 1353
Rejestracja: wt 23 maja, 2006 20:26
Kontakt:

Post autor: godzil2 » ndz 14 paź, 2007 14:04

Ściągnij jeszcze raz i zainstaluj, a jak nie będzie chodzić to ściągnij wersję TV Style 0.7, jesli juz jej nie masz. Inaczej nie umiem pomóc.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » ndz 14 paź, 2007 14:11

godzil2 pisze:Ściągnij jeszcze raz i zainstaluj, a jak nie będzie chodzić to ściągnij wersję TV Style 0.7, jesli juz jej nie masz. Inaczej nie umiem pomóc.

ja zainstalowałem, pochdziło 1 dzień a potem jak chciałem właczyc tor to po załadowaniu i ukazaniu się bolidu wyskakiwał błąd i dopiero jak odinstalowałem tv style to sie włączyło. Co jest nie tak?

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » ndz 14 paź, 2007 14:12

strzelam.... loader :P
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
jan5
Posty: 10
Rejestracja: pt 12 paź, 2007 20:54
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Post autor: jan5 » śr 17 paź, 2007 23:06

a jest jakiś starszy sezon np 1970 albo coś takiego???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulacje F1”