Tory gokartowe w Polsce
Moderator: Moderatorzy
Tory gokartowe w Polsce
Coś dla mieszkańców 3miasta.Przeglądałem www.trojmiasto.pl i natrafiłem na taki oto artykuł:http://rozrywka.trojmiasto.pl/news.phtml?id_news=28009 (w środku link do ich strony).Wiem że kiedyś był taki tor w Multikinie na parkingu ale interes upadł więc bardzo się cieszę że coś takiego powstało.A co do mieszkańców 3miasta-może się umówimy na jakiś wyścig
?
Ostatnio zmieniony sob 10 maja, 2008 21:11 przez swirek258, łącznie zmieniany 2 razy.
A nie możemy tutaj też napisać (zamiast zakładać nowy temat... ten jest chyba dobry;]) gdzie jest wasz ulubiony tor kartingowy? ja najbardziej lubię Pole Position, w Warszawie. Jest chyba najdłuższy, ma fajną prostą oraz niezłą część techniczną. Do dyspozycji sa tam 3 rodzaje bolidów;]. A wasze ulubione tory to króre??:)
-
-
http://www.f1ultra.pl/news-2-Tor-Kartin ... 6,135.html Cennik na tej stronie jest nieaktualny. Teraz chyba jest 12zł za 6min, najpierw trzeba jeszcze kupić licencję za 2zł. A jeśli chodzi o dojazd, to jadąc droga nr 81 od Mikołowa, za Żorami na pierwszych (albo drugich- nie jestem pewien) światłach skręcasz w lewo- najlepiej kierować się tym, że te światła są za mostem. Potem jedziesz jakiś kilometr albo dwa normalną droga i po prawej jest tor, widać go z drogi.
Ja czekam aż wybudują u nas drugi tor kartingowy, bo ten już ma swoje laty i dziury :P W Szczecinie się nie raz straszliew boje toczyły na starym torze tak zwanym "koło KTM" albo jak to mówi pewien osobnik "u grubego żula" :P (tak, tak! Właśnie ty :D). A koło czerwca - lipca ma ruszyć nowy tor z lepszym sprzętem (bo ten sprzęt "przy KTM" jest w takim stanie jak tor) :D
A co do stronki internetowej POLE POSITION to : www.pole-positon.pl . Acha są karty z silnikami: najsłabszego nie pamiętam ale jest jeszcze 6.5KM I BODAJŻE 9 KM.
Otwarcie toru kartingowego w Rzeszowie !!
4 kwietnia ma być otwarcie toru kartingowego na Ul.Szopena 35
Gokardy biedą firmy Sodikart,Honda 6,5KM
Info na stronie www.glizokart.dvn24.pl/ (strona jest w trakcie realizacji)
Gokardy biedą firmy Sodikart,Honda 6,5KM
Info na stronie www.glizokart.dvn24.pl/ (strona jest w trakcie realizacji)
http://www.motorsport-maxxx.pl/ Maksymalna jazda!
Kraków ul. Makuszyńskiego (Nowa Huta)
http://wrt-karting.pl/kontakt.htm
Tor kryty więc na jazdę w deszczu nie ma co liczyć :(
Przejazd jednego kółka ok. 20-21s
Karty 6.5 i 9km Niemieckie :) dobrze utrzymane.
8min-20zł
16min-35zł
24min-50zł (co dziesiąta jazda gratis)
Tor jest ciekawy nawroty, zakręty szybkie i wolne, ale nie ma miejsca na wyprzedzanie, aczkolwiek planuje się wydłużenie i poszerzenie toru, polecam.
Krakó Hotel Forum
http://www.gokarty.pl/
Tor otwarty - stałych klientów wpuszczają jak pada (zapraszamy z Yarpenem)
Przejazd jednego kółka ok. 19-20s
Karty 6.5 i 9km Francuskie brzydkie ale dobrze utrzymane
8min-20zł
Tor jest szeroki i można się ścigać, mnóstwo ciekawych nierówności i zakrętów (czasem można pojeździć z Baszem)
http://wrt-karting.pl/kontakt.htm
Tor kryty więc na jazdę w deszczu nie ma co liczyć :(
Przejazd jednego kółka ok. 20-21s
Karty 6.5 i 9km Niemieckie :) dobrze utrzymane.
8min-20zł
16min-35zł
24min-50zł (co dziesiąta jazda gratis)
Tor jest ciekawy nawroty, zakręty szybkie i wolne, ale nie ma miejsca na wyprzedzanie, aczkolwiek planuje się wydłużenie i poszerzenie toru, polecam.
Krakó Hotel Forum
http://www.gokarty.pl/
Tor otwarty - stałych klientów wpuszczają jak pada (zapraszamy z Yarpenem)
Przejazd jednego kółka ok. 19-20s
Karty 6.5 i 9km Francuskie brzydkie ale dobrze utrzymane
8min-20zł
Tor jest szeroki i można się ścigać, mnóstwo ciekawych nierówności i zakrętów (czasem można pojeździć z Baszem)
Ostatnio zmieniony sob 21 mar, 2009 17:26 przez Pioter84, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeciw anoreksji - GPDA
- yarpen.zirgin
RUSZAMY 4 GRUDNIA !!!
WRT Karting w Tychach!!! Jedyny kryty tor na śląsku!!! Ruszamy 04 grudnia !!!
W pierwszym dniu otwarcia wszystkie przejazdy prawie połowę taniej : przejazd 8 minut zamiast 25zł tylko 15 zł.
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy 4 grudnia
od 12.00 przy ul. Przemysłowej 55 w Tychach.
POJEDYNCZE PRZEJAZDY
Przejazd: 8 minut
Gokart o mocy: 6,5 kM
Cena: 25 zł
http://www.wrt-karting.eu/
W pierwszym dniu otwarcia wszystkie przejazdy prawie połowę taniej : przejazd 8 minut zamiast 25zł tylko 15 zł.
Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy 4 grudnia
od 12.00 przy ul. Przemysłowej 55 w Tychach.
POJEDYNCZE PRZEJAZDY
Przejazd: 8 minut
Gokart o mocy: 6,5 kM
Cena: 25 zł
- yarpen.zirgin
Tarnów: http://www.gokarty-tarnow.pl/
Wszystko na stronie (ceny, przejazdy, etc), więc tylko o wrażeniach. Jeździliśmy 9 KM gokartami, które niestety mają hamulce na linkę, ale są bardzo dobrze utrzymane. Osiągają do 70km/h. W ofercie są jeszcze 13 KM, ale niestety nie w zimę :/
Wrażenia z jazdy... super, prosta 100m, potem dohamowanie i szykana, której optymalne pokonanie wymaga jaj. Frajda nieziemska, szczególnie, że wózki na prawdę fajnie jeżdżą. Bardzo polecam :)
Wszystko na stronie (ceny, przejazdy, etc), więc tylko o wrażeniach. Jeździliśmy 9 KM gokartami, które niestety mają hamulce na linkę, ale są bardzo dobrze utrzymane. Osiągają do 70km/h. W ofercie są jeszcze 13 KM, ale niestety nie w zimę :/
Wrażenia z jazdy... super, prosta 100m, potem dohamowanie i szykana, której optymalne pokonanie wymaga jaj. Frajda nieziemska, szczególnie, że wózki na prawdę fajnie jeżdżą. Bardzo polecam :)
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad
CHAM squad
-
TOR W LUBLIŃCU
Witam zainteresowanych!
Jeżeli chodzi o kryte tory kartingowe na śląsku to największy mamy chyba w Lublińcu 400m długości, karty RIMO 200cm3, ceny na poziomie 20zł za 10 minut więcej informacji na stronie internetowej www.kartinglubliniec.pl Zapraszam!
Jeżeli chodzi o kryte tory kartingowe na śląsku to największy mamy chyba w Lublińcu 400m długości, karty RIMO 200cm3, ceny na poziomie 20zł za 10 minut więcej informacji na stronie internetowej www.kartinglubliniec.pl Zapraszam!
gdzie można znaleźć fajny tor kartingowy na śląsku, ewentualnie w okolicach Opola bądź gdzieś w Czechach :?: bo chciałbym się gdzieś wybrać w ferie ;) dodam że tor w Kędzierzynie Koźlu odpada bo wygląda mizernie :P z góry dzięki za info :)
"With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high." A. Senna
Byłem już sporo razy na tym torze i postaram się Was na coś namówić. ;)kipol pisze:RUSZAMY 4 GRUDNIA !!!
(...)
Na torach WRT ( i tym Krakowskim i tym Tyskim) mniej więcej co miesiąc organizowane są zawody. Nie wiem jak to wygląda w Krakowie, bo nigdy na tamtym torze nie byłem, ale w Tychach wygląda to tak:
-koszt 70zł
-zapisy do ostatniego piątku przed zawodami (najbliższe 25.IV)
-trzy przejazdy kwalifikacyjne po osiem minut ( wózki losowane do każdego przejazdu)
-wyścig (kolejność względem qual - losowane wózki)
Na ostatnich zawodach (pierwszych w Tychach ;)) było koło 40. osób. Zawodników podzielono na pięć grup względem najlepszych czasów uzyskanych przed zawodami.
Czasy najlepszych kółek z każdego przejazdu kwalifikacyjnego są sumowane. Względem nich następuje przydział zawodników do poszczególnych wyścigów (mocniejsze i słabsze grupy) i ustawienie na starcie. KAŻDY zawodnik bierze udział w wyścigu. ;)
Punkty przyznawane są za sumę czasów z kwalifikacji, najlepszy czas osiągnięty podczas zawodów oraz oczywiście miejsce w wyścigu.
Powiem Wam, że zabawa jest fenomenalna! 70 zł to naprawdę przyzwoita cena za taką kupę sportowych emocji. ;) Zawody zostały uświetnione obecnością ( i oczywiście udziałem) m.in. Karola Basza!
Gdyby ktoś był taką zabawą zainteresowany, to chętnie coś więcej na ten temat napiszę. Nieobecność na pierwszych zawodach nie jest wielkim problemem, bo do klasyfikacji generalnej branych będzie siedem najlepszych wyników z cyklu dziesięciu zawodów. Ja zamierzam znów spróbować swych sił. ;)
Jak dla mnie oba pomysły są super. ;)
Jak już pisałem - na zawodach na pewno będę i gorąco zachęcam do brania w nich udziału.
Na pierwsze zawody zapisywać się mogły nawet osoby, które wcześniej na tym torze nie jeździły. Zapisywano ich po prostu do najsłabszej grupy kwalifikacyjnej (wszystkie awansowały do sporo wyższych grup jeśli chodzi o wyścig, więc przypadkowych osób tam raczej nie było...). Można więc powiedzieć, że jeśli nic się nie zmieni, to minimalny ponoszony przez Was koszt to 70 zł.
Mimo wszystko polecałbym przyjechać wcześniej na tor i pojeździć na nim chociaż przez 10 minut, bo nie każdemu będzie się tam podobać. Hala w której powstał tor należała wcześniej do InterCars. Nawierzchnia oczywiście betonowa (czy betonopodona... ja tam się nie znam), co w połączeniu z przeszłością hali sprawiło, że na początku istnienia można było tam organizować pokazy driftu kartingowego....
Nawierzchnia na szczęście szybko łapała gumę i robiło się coraz bardziej... hmm... gokartowo. ;) Żeby nie być gołosłownym: czas pojedyńczego kółka między grudniem a początkiem lutego poprawił się o około siedem sekund... W lutym (jeśli dobrze pamiętam) zmieniono konfigurację toru (na bardziej przyjazną walce bok w bok ;) ). Od lutego czasy poprawiły się rónież o około siedem sekund.
Podczas pierwszych zawodów nie było problemów z przyczepnością. W ubiegłym tygodniu było trochę gorzej, ale i tak całkiem znośnie. ;)
Wracając do meritum:
Zapraszam wszystkich Was serdecznie na zawody, a jeśli będzie kilku chętnych do "czilałtowego" wypadu, to rezerwacja toru również jest świetnym pomysłem. ;) Jak ktoś jest zainteresowany którąś z opcji, to niech da w tym temacie znać. :mrgreen:
edit:
Taki jest teraz układ toru. Jeden z pracowników powiedział mi, ze ma 310 metrów długości.
Jak już pisałem - na zawodach na pewno będę i gorąco zachęcam do brania w nich udziału.
Na pierwsze zawody zapisywać się mogły nawet osoby, które wcześniej na tym torze nie jeździły. Zapisywano ich po prostu do najsłabszej grupy kwalifikacyjnej (wszystkie awansowały do sporo wyższych grup jeśli chodzi o wyścig, więc przypadkowych osób tam raczej nie było...). Można więc powiedzieć, że jeśli nic się nie zmieni, to minimalny ponoszony przez Was koszt to 70 zł.
Mimo wszystko polecałbym przyjechać wcześniej na tor i pojeździć na nim chociaż przez 10 minut, bo nie każdemu będzie się tam podobać. Hala w której powstał tor należała wcześniej do InterCars. Nawierzchnia oczywiście betonowa (czy betonopodona... ja tam się nie znam), co w połączeniu z przeszłością hali sprawiło, że na początku istnienia można było tam organizować pokazy driftu kartingowego....
Nawierzchnia na szczęście szybko łapała gumę i robiło się coraz bardziej... hmm... gokartowo. ;) Żeby nie być gołosłownym: czas pojedyńczego kółka między grudniem a początkiem lutego poprawił się o około siedem sekund... W lutym (jeśli dobrze pamiętam) zmieniono konfigurację toru (na bardziej przyjazną walce bok w bok ;) ). Od lutego czasy poprawiły się rónież o około siedem sekund.
Podczas pierwszych zawodów nie było problemów z przyczepnością. W ubiegłym tygodniu było trochę gorzej, ale i tak całkiem znośnie. ;)
Wracając do meritum:
Zapraszam wszystkich Was serdecznie na zawody, a jeśli będzie kilku chętnych do "czilałtowego" wypadu, to rezerwacja toru również jest świetnym pomysłem. ;) Jak ktoś jest zainteresowany którąś z opcji, to niech da w tym temacie znać. :mrgreen:
edit:
Taki jest teraz układ toru. Jeden z pracowników powiedział mi, ze ma 310 metrów długości.
No to moglibyśmy się umówić wstępnie na np. 17 kwietnia. Pojeździć bardziej 4fun. żeby poznać tor i nawierzchnie. Szczerze powiedziawszy będzie to mój pierwszy raz na betonie, w Warszowicach pod Żorami jeżdżę na asfalcie (trochę zdewastowanym ale jednak ;) )
Ciekawi mnie jak ten tor sprzyja wyprzedzaniu. Tor w Warszowicach jak dla mnie jest za wąski na dohamowaniach i często mam tak że kręcę dobre okrążenie do chwili gdy nie zawisnę za kimś wolniejszym i w zasadzie 2-3 okrążenia zajmuje mi uporanie się nim zwłaszcza jeśli blokuje. W zasadzie to jeśli ktoś nie zostawi miejsca na łuku po prostej start/meta lub nie spiepszy nawrotu to pozostałe miejsca na torze wykluczają wyprzedzanie gdyż wystarczy przypilnować wewnętrzną zakrętu. Natomiast jeździłem parę razy z kumplem, który dorównuje mi tempem. Najpierw ja jechałem pierwszy i przez 10min nie był w stanie mnie wyprzedzić. Sytuacja była identyczna gdy jechaliśmy odwrotnie tym razem ja czarowałem i czarowałem ale i tak nic nie wskórałem. Dlatego cieszyłby mnie tor gdzie można popełniać więcej błędów i jeden tor jazdy nie był bezkonkurencyjny.
Ciekawi mnie jak ten tor sprzyja wyprzedzaniu. Tor w Warszowicach jak dla mnie jest za wąski na dohamowaniach i często mam tak że kręcę dobre okrążenie do chwili gdy nie zawisnę za kimś wolniejszym i w zasadzie 2-3 okrążenia zajmuje mi uporanie się nim zwłaszcza jeśli blokuje. W zasadzie to jeśli ktoś nie zostawi miejsca na łuku po prostej start/meta lub nie spiepszy nawrotu to pozostałe miejsca na torze wykluczają wyprzedzanie gdyż wystarczy przypilnować wewnętrzną zakrętu. Natomiast jeździłem parę razy z kumplem, który dorównuje mi tempem. Najpierw ja jechałem pierwszy i przez 10min nie był w stanie mnie wyprzedzić. Sytuacja była identyczna gdy jechaliśmy odwrotnie tym razem ja czarowałem i czarowałem ale i tak nic nie wskórałem. Dlatego cieszyłby mnie tor gdzie można popełniać więcej błędów i jeden tor jazdy nie był bezkonkurencyjny.
Scuderia Ferrari Marlboro fan since 1996 MSC fan since 1994
Tak, chcę Hamiltona w Ferrari.
Tak, chcę Hamiltona w Ferrari.