GP Hiszpanii - dyskusje

Wyścigi GP2 League

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

GP Hiszpanii - dyskusje

Post autor: Chipita » ndz 08 lis, 2009 23:50

Sam dopiero zauważyłem, więc i wam szybko przypominam. Catalunya już za tydzień. :) Spójrzcie w Kalendarz zresztą - http://f1forum.formula1.pl/viewtopic.php?t=4290

Tor na serwie już stoi.
ESPAÑA !!!

Paveleks
Posty: 87
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 07:05

Post autor: Paveleks » pn 09 lis, 2009 12:26

Ściągłem tor ze stronki ligi ale nie da sie wyjechać z boksów bo garaż jest zamknięty, znaczy wszystkie :D nie wiem czy tylko u mnie czy u każdego hehe dziwne
Ostatnio zmieniony pn 09 lis, 2009 12:38 przez Paveleks, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Erwb
Posty: 751
Rejestracja: wt 08 sty, 2008 17:39

Post autor: Erwb » pn 09 lis, 2009 12:34

Paveleks pisze:Ściągłem tor ze stronki ligi ale nie da sie wyjechać z boksów :D nie wiem czy tylko u mnie czy u każdego hehe dziwne
Mi działa dobrze, więc u ciebie :P

Skat
Posty: 67
Rejestracja: śr 04 lis, 2009 13:00
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Skat » pn 09 lis, 2009 12:47

Ja mam to samo! Jedyna opcja żeby wyjechać w ogóle z boksu to wstawić boty, różnie to wychodzi ale zwykle przy 8 botach nasz garaż się już otwiera, innego bota zaś zamykają na śmierć :D Nie mam pojęcia z czego to wynika, na razie jest ok, ale gorzej jak podczas wyścigu Cie zamuruje.

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 09 lis, 2009 13:01

U mnie wszystko działa, więc to u was musi być jakiś problem. Spróbujcie ściągnąć jeszcze raz czy coś.
Skyflyer pisze:Jedyna opcja żeby wyjechać w ogóle z boksu to wstawić boty, różnie to wychodzi ale zwykle przy 8 botach nasz garaż się już otwiera, innego bota zaś zamykają na śmierć :D
Czyli zapewne nie jeździsz na ligowym serwerze. ;) Wejdź na serwer to wszystko będzie działać.
ESPAÑA !!!

Paveleks
Posty: 87
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 07:05

Post autor: Paveleks » pn 09 lis, 2009 13:57

Własnie na serwerze ligowym :] tym co zawsze ;]

Awatar użytkownika
Krystik27
Posty: 682
Rejestracja: czw 23 sie, 2007 11:11
Lokalizacja: Za...dupie :)
Kontakt:

Post autor: Krystik27 » pn 09 lis, 2009 14:07

niestety na tym torze moga pojawiac sie tego typu bledy, jak jest 1 czy 2 osoby ;)
(jest to zalezne od zajmowanego garazu, chyba :P )

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 09 lis, 2009 14:34

http://images36.fotosik.pl/111/18dcee393fdc4f6f.png

PitGroup większy niż 10 nie wyjedzie z boksu. Czyli numery >22 czy ile tam mają przechlapane. :)

Szukamy nowego toru, jak znajdę coś porządnego z szykaną to będzie a jak nie to chyba default z gry.
ESPAÑA !!!

Paveleks
Posty: 87
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 07:05

Post autor: Paveleks » pn 09 lis, 2009 14:51

Hehe nawet nie wiedziałem że jeżdżę bolidem Kobayashi :D

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 09 lis, 2009 21:10

Ok, decyzja podjęta. Jedziemy na Catalunyi z gry. Teraz tylko mała informacja w postaci screenów.

1. Zespoły Black Hawk's Team i MarsDreams Racing mają wspólne boksy niestety. Na samym końcu alei serwisowej. Mam nadzieję, że nie będzie incydentów, ale innej opcji nie ma.

2. Stanowiska Lividum GP i No-Team znajdują się poza obszarem boksów. Tu screeny:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

3. Niestety na tym torze nie ma świateł czy linii, która pokazuje w jakim momencie wcisnąć Pit Limiter. Sprawdziłem i boksy zaczynają się i kończą między tymi stalowymi konstrukcjami reklamowymi. Tutaj screeny z dorobioną przeze mnie w Paincie czerwoną linią. Tam klikajcie przycisk i lepiej się nie spóźnijcie bo kara to DT.

3.1. Początek Pit Lane:
Obrazek
Obrazek

3.2 Koniec Pit Lane:
Obrazek
Obrazek

To chyba tyle. Jutro albo dziś w nocy pojawi się onboard z Hideto.
ESPAÑA !!!

Skat
Posty: 67
Rejestracja: śr 04 lis, 2009 13:00
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Skat » pn 09 lis, 2009 21:15

To aż niesamowite jak bardzo ta Barcelona różni się od poprzedniej! Niby układ zakrętów taki sam, ale górki i spadki zupełnie inaczej położone. Jedyny plus tego wszystkiego to brak szykany na końcu. Skąd tylko takie rozbierzności w wyglądzie toru? Czy to po prostu kaprys autora, czy Barcelona na prawdę kilka lat temu tak wyglądała?

Rozumiem, że nic nie trzeba pobierać, jedziemy na takim torze jaki był wraz z grą, tak?

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » pn 09 lis, 2009 21:31

Skyflyer pisze:Rozumiem, że nic nie trzeba pobierać, jedziemy na takim torze jaki był wraz z grą, tak?
magiczny zwrot "z gry" oznacza że nic, tak samo bedzie na 99% z monza i pewnie nez nurburgring.

Co do konfiguracji to ISI tak zrobiło ten tor, że on tylko przypomina barcelone. Wersja od MMG zdecydowanie lepiej pokrywala sie z rzeczywistoscią.

Paveleks
Posty: 87
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 07:05

Post autor: Paveleks » pn 09 lis, 2009 21:35

Nie ma innego wyjścia kto by sie spodziewał ;] że aż będzie tyle teamów ;]
Ale lepiej więcej niż miałoby startować 5 teamów i 10 osób

Skat
Posty: 67
Rejestracja: śr 04 lis, 2009 13:00
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Skat » pn 09 lis, 2009 22:22

Najgorsze jest to że bardzo dużo trenowałem, chciałem zdać licencję żeby wystartować już w Barcelonie. Na tym starym torze miałem już ponad 180 kółek przejechanych... Taki pech...

Awatar użytkownika
Erwb
Posty: 751
Rejestracja: wt 08 sty, 2008 17:39

Post autor: Erwb » pn 09 lis, 2009 22:27

Chipita pisze: 1. Zespoły Black Hawk's Team i MarsDreams Racing mają wspólne boksy niestety. Na samym końcu alei serwisowej. Mam nadzieję, że nie będzie incydentów, ale innej opcji nie ma.
o współczuje wam bo na Imoli jak postanowiłem się z Korbaczkiem na tym samym okr rozwalić to musiałem potem czekać, aż on skończy swoja wizytę w boxach i mnóstwo czasu przepadło :P

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 09 lis, 2009 22:30

Skyflyer pisze:Najgorsze jest to że bardzo dużo trenowałem, chciałem zdać licencję żeby wystartować już w Barcelonie. Na tym starym torze miałem już ponad 180 kółek przejechanych... Taki pech...
Ale te 180 kółek przecież nie ucieknie... Jesteś bogatszy doświadczeniem o 180 kółek, ciesz się.
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 09 lis, 2009 22:32

Chipita pisze:Ale te 180 kółek przecież nie ucieknie... Jesteś bogatszy doświadczeniem o 180 kółek, ciesz się.
jesteś bogatszy doświadczeniem 180 kółek na którym jest każdy rodzaj zakrętu. Jak umiesz dobrze jeździć w hiszpanii to wszędzie dobrze pojedziesz.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » pn 09 lis, 2009 22:42

Erwb pisze: o współczuje wam bo na Imoli jak postanowiłem się z Korbaczkiem na tym samym okr rozwalić to musiałem potem czekać, aż on skończy swoja wizytę w boxach i mnóstwo czasu przepadło :P
Aż mi szczerze żal było Ciebie jak patrzyłem w lusterka czekając aż miną 34s mojego postoju.

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 09 lis, 2009 22:47

a wystarczyło go przepchnąć ;-) dojechać do jego tylnego skrzydła i popchnąć. Korbaczkowi nic by się nie stało, a ciebie by obsłużyli. Na wielu torach/modach ten sposób działa...
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Erwb
Posty: 751
Rejestracja: wt 08 sty, 2008 17:39

Post autor: Erwb » pn 09 lis, 2009 22:51

dobrze wiedzieć na przyszłość :P

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » wt 10 lis, 2009 01:44

[center]<object width="500" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kTVBCgH8tLI&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kTVBCgH8tLI&hl ... 1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>[/center]
<br>Hide przeprasza za dźwięk, micro się spsuł.
ESPA&#209;A !!!

Skat
Posty: 67
Rejestracja: śr 04 lis, 2009 13:00
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Skat » wt 10 lis, 2009 11:50

Dzięki, cóż ja bym zrobił bez onboardu z Hideto!
Jestem sławny, widać mnie w lusterku na pierwszej szykanie :D

Awatar użytkownika
Zeid
Posty: 441
Rejestracja: pt 21 wrz, 2007 18:06
Lokalizacja: Gorzów Wlkp./Gdańsk

Post autor: Zeid » sob 14 lis, 2009 18:31

Taka mała uwaga, czy moglibyście nie robić test raców na 2 godziny przed wyścigiem, nie dając innym możliwości wbicia na serwer?

Awatar użytkownika
qwert
Posty: 289
Rejestracja: pt 03 sie, 2007 22:29
Lokalizacja: Olsztyn

Post autor: qwert » sob 14 lis, 2009 21:19

Silnik spaliłem na L1, git.

Skat
Posty: 67
Rejestracja: śr 04 lis, 2009 13:00
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Skat » sob 14 lis, 2009 21:21

O co tu chodzi?! Stracilem przednie skrzydlo na Formation Lap, chciałem więc startować z pit lane. Kiedy był już start wyścigu, wyjeżdżam z pit lane a tam komunikat o dyskwalifikacji. Co źle zrobiłem? Ja nie moge... :(

Awatar użytkownika
del
Posty: 2343
Rejestracja: sob 13 maja, 2006 00:02
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: del » sob 14 lis, 2009 21:33

A poczekałeś na zielone światło?


A, w tej wersji toru nie było świateł chyba... No to zielone zapala sie jak wszyscy (chyba?) przejadą S1, wtedy byś mógł wyjechać bez DQ ;)
Ostatnio zmieniony sob 14 lis, 2009 21:35 przez del, łącznie zmieniany 1 raz.
Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » sob 14 lis, 2009 21:34

Spin praktycznie co okrążenie...niezbyt wielkie przygotowanie robi swoje + nieumiejętność jazdy w wyścigu...Krysia uważaj trochę, bo na starcie wparowałeś tak, że mało na trawie nie wylądowałem. Sorry 3557 za puknięcie w pupkę ale prawie stanąłeś w tym zakręcie. Jeszcze miałem ogromnego laga przez chwile... P6 zmarnowane :P

P.S Z krysią sobie wyjaśniliśmy, był w kleszczach :P musiało dojść do kontaktu
Ostatnio zmieniony sob 14 lis, 2009 21:51 przez Piotrek15, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Viper
Posty: 874
Rejestracja: sob 31 maja, 2008 20:49
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Viper » sob 14 lis, 2009 21:45

Zarabisty serwer... Lag na 5 s i znieknely bolidy. Potem pojawily sie z czego jeden w mojej dupie. Banda i koniec :/ A bylo genialnie biorac pod uwage znikome przygotowanie

Skat
Posty: 67
Rejestracja: śr 04 lis, 2009 13:00
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Skat » sob 14 lis, 2009 21:54

Wszystko przez to że nigdzie nie ma jasno sformuowanych WSZYSTKICH zasad. Skąd ja miałem wiedzieć że mam czekać?! Strasznie mi szkoda, bo się nastawiłem na ten wyścig, to miał być mój debiut i taki inydent beznadziejny... Tragedia. Wściekły jestem.

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » sob 14 lis, 2009 22:04

Skat pisze:Wszystko przez to że nigdzie nie ma jasno sformuowanych WSZYSTKICH zasad. Skąd ja miałem wiedzieć że mam czekać?!
To może mam jeszcze napisać, że obiema rękami steruje się kółkiem o nazwie kierownica, stopy służą do operowania gazem i hamulcem, itd.?
ESPA&#209;A !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wyścigi”