Luźne dyskusje

Informacje prasowe GP2 Leauge

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Luźne dyskusje

Post autor: Chipita » pn 17 sie, 2009 04:07

1. To jest temat do jak sama nazwa wskazuje luźnych dyskusji na temat modów, problemów z plikami, torów etc.
2. Proszę nie zaśmiecać tematów z klasyfikacjami, GP, plikami do gry.
3. Zanim założysz kolejny topic pomyśl czy nie możesz poruszyć problemu właśnie tutaj.

Jak widzicie ruszamy z ligą, czas się wziąć do roboty i zachęcić innych jak ruszą oficjalne zapisy (jutro myślę :P).

LubięForceIndia
Posty: 1067
Rejestracja: czw 04 cze, 2009 09:42

Post autor: LubięForceIndia » wt 18 sie, 2009 22:25

Pytanie 1: Czy potrzebuje kierownicy czy da sie z klawiatury sterowac?
Pytanie 2: Czy instalacja moda to normalna instalacja moda czy są jakieś specjalne wskazówki?
Czy byłoby miejsce w stajni maki-paki :wink: ?

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » wt 18 sie, 2009 22:28

LubięForceIndia pisze:Pytanie 1: Czy potrzebuje kierownicy czy da sie z klawiatury sterowac?
Jak jesteś hardkorem to możesz spróbować na klawiaturze, aczkolwiek tak naprawdę jest to niemożliwe. :P Ale możesz poświęcić kilka razy Johnniego i będziesz miał. :)
LubięForceIndia pisze:Pytanie 2: Czy instalacja moda to normalna instalacja moda czy są jakieś specjalne wskazówki?
Są. :P
1. Ściągasz
2. Wypakowujesz
3. Przenosisz wypakowane pliki w odpowiednie miejsce (bo nie pamiętam czy ci się wypakuje folder rFactor czy już środek czyli GameData, rFm, itd.)

[ Dodano: Wto 18 Sie, 09 22:29 ]
LubięForceIndia pisze:Czy byłoby miejsce w stajni maki-paki :wink: ?
Maka Paka mówił, że raczej nie będzie jeździł, więc dupa. :) A jeśli będzie to jest już w Marsie (albo na) z Dudkiem. ;)
ESPAÑA !!!

LubięForceIndia
Posty: 1067
Rejestracja: czw 04 cze, 2009 09:42

Post autor: LubięForceIndia » wt 18 sie, 2009 22:32

Będe miał bez poświęcania, tylko muszę pożyczyć :P Dzięki za info. A wypakować pliki to nawet ja umiem, tylko jeszcze nie wiem co znaczy "odpowiednie miejsce". Znaczy, żeby wszystko było w jednym folderze?

[ Dodano: Wto 18 Sie, 09 22:34 ]
A i czy to będzie w niedziele, żeby z moją pracą nie kolidowało.

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » wt 18 sie, 2009 22:35

LubięForceIndia pisze:tylko jeszcze nie wiem co znaczy "odpowiednie miejsce". Znaczy, żeby wszystko było w jednym folderze?
No jak masz gdzieś na dysku zainstalowany rFactor to tak:
Po ściągnięciu moda wrzucasz to co ci się wypakowało czyli folder o nazwie "rFactor" w miejsce, w którym masz zainstalowany rF
Po ściągnięciu patcha wrzucasz to co ci się wypakowało czyli folder o nazwie "GameData" do folderu rFactor.

I jak się pyta czy zamienić pliki to zawsze klikaj TAK. ;)

[ Dodano: Wto 18 Sie, 09 22:36 ]
[ Dodano: Wto 18 Sie, 09 22:34 ]
A i czy to będzie w niedziele, żeby z moją pracą nie kolidowało.
To będzie w sobotę i w niedzielę. Spójrz do Kalendarza. :)
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » wt 18 sie, 2009 22:37

jak zainstalujesz gre to bedziesz mial folder o wdzięcznej nazwie rFactor, a w nim kolejne o nazwach GameData, rFm, UIdata, sounds etc... etc... po rozpakowaniu paczki z modem sa dwa wyjścia

a) bedziesz mial rozpakowany folder o nazwie rFactor i wtedy kopiujesz/wycinasz go i wklejasz do folderu, któy zawiera oryginalny folder o tej nazwie

b) bedziesz mial wypakowane foldery gamedata... --> wklejasz do "wnętrza" oryginalnego folderu rFactor

w obu przypadkach powinno pokazywac sie okno z informacja o nadpisaniu plików jeśli wybrałeś owo legendarne "właściwe miejsce"

[ Dodano: Wto 18 Sie, 09 22:38 ]
chipi szybki jest...

Trzeba być szybkim, jak się chce ludzi zachęcić do jazdy w lidze. :P
Ostatnio zmieniony wt 18 sie, 2009 22:40 przez jaro738, łącznie zmieniany 1 raz.

LubięForceIndia
Posty: 1067
Rejestracja: czw 04 cze, 2009 09:42

Post autor: LubięForceIndia » wt 18 sie, 2009 22:43

Skoro Chipita chcesz mnie zachęcić to cierpliwie jeszcze na 1 pytanko odpowiedz. Czy muszę mieć jakąś konkretną wersję rF aby działał mod?

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » wt 18 sie, 2009 22:48

glowy nie daje ale 1.255 jest wymagana. tzn ta "sklepowa" od cenegi

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » wt 18 sie, 2009 22:49

LubięForceIndia pisze:Czy muszę mieć jakąś konkretną wersję rF aby działał mod?
1.255

cenega.pl albo rfactorcentral.com

[ Dodano: Wto 18 Sie, 09 22:50 ]
Skubaniec jaro tym razem szybszy ale on bez linków dawał. ;)
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » wt 18 sie, 2009 22:50

a skoro to luźne dyskusje jakby ktos szukal rezerwowego do teamu to sie mozna odezwac.

[ Dodano: Wto 18 Sie, 09 22:51 ]
a bo widzisz nie tylko ty musisz być ten pro jak już zielony jestes

LubięForceIndia
Posty: 1067
Rejestracja: czw 04 cze, 2009 09:42

Post autor: LubięForceIndia » śr 19 sie, 2009 07:40

Zielony to ja jestem, bo nic nie wiem :P I tu kluczowe pytanie do dalszej debaty się pojawia. Czy nie ma opcji darmowego pobrania rF (ja nie przyuważyłem)?

KRISF1
Posty: 1120
Rejestracja: wt 26 lut, 2008 17:20

Post autor: KRISF1 » śr 19 sie, 2009 08:01

Jest ale pojeździsz sobie tylko godzine bez modów na jakiś popierdółkach, potem będziesz mógł kupić klucz aktywacyjny albo pudełkową wersje :P (chyba jakoś tak to jest)

LubięForceIndia
Posty: 1067
Rejestracja: czw 04 cze, 2009 09:42

Post autor: LubięForceIndia » śr 19 sie, 2009 08:38

yyyy, to chyba sobie w GP2 nie pojeżdże... Ale na wszelki wypadek będę miał do Chipity jeszcze jedno pytanko. Poczytałem sobie co i jak trza zrović aby wziąc udział w zabawie. Na czym polega "egzamin teoretyczny"?

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » śr 19 sie, 2009 11:00

Zadają ci pytania dot. zachowania na torze, setupu, jakieś pewnie 5 pytań. Proste jak drut :)
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » śr 19 sie, 2009 11:02

w zeszłym roku było to 10 pytan. 8 z zasad zachowania sie na torze (np co zrobisz, jeżeli zaspinujesz, albo kiedy dublujący dogoni cie przed trudna kombinacja zakrętów) i 2 z setupu (na pewno bylo cos z cisnieniem opon). Na udzielenie odpowiedzi na wszystkie bylo 10 min

Awatar użytkownika
del
Posty: 2342
Rejestracja: sob 13 maja, 2006 00:02
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: del » śr 19 sie, 2009 12:20

Przy czym nie oszukujmy sie, nikt potrafiący przynajmniej troszeczke myśleć tego "egzaminu" nie zawali :P
Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » śr 19 sie, 2009 12:36

del pisze:Przy czym nie oszukujmy sie, nikt potrafiący przynajmniej troszeczke myśleć tego "egzaminu" nie zawali
Właśnie, teoria teorią, a praktyka i tak swoją drogą :D
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » czw 27 sie, 2009 12:01

Ogłoszenie parafialne: do naszej ligi przed chwilą zapisał się i potwierdził chęć udziału Venceremos! Tak, Mistrz 2007/2008. :) Tak więc wszyscy którzy tam marzyli o tytule to mogą sobie dalej marzyć. ;)
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
del
Posty: 2342
Rejestracja: sob 13 maja, 2006 00:02
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: del » czw 27 sie, 2009 12:31

No i fajnie :P A jakby były zakłady u bukmachera na mistrza, to by kurs był 1.00 :P Albo 0.9 ;)
Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.

Awatar użytkownika
Venceremos
Posty: 2020
Rejestracja: wt 01 sie, 2006 12:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Venceremos » czw 27 sie, 2009 12:36

del pisze:No i fajnie :P A jakby były zakłady u bukmachera na mistrza, to by kurs był 1.00 :P Albo 0.9 ;)
Nie przewiduję mistrzostwa w tym sezonie więc możecie spać spokojnie :)
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D

Awatar użytkownika
del
Posty: 2342
Rejestracja: sob 13 maja, 2006 00:02
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: del » czw 27 sie, 2009 12:39

Aha aha, i w dalszym ciągu brakuje ci gdzieś 2 sekund na okrążeniu? :P
Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » czw 27 sie, 2009 12:41

Venc nie przewiduje mistrza, bo jeszcze nie jest pewny, czy ja pojadę :P
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » czw 27 sie, 2009 13:01

Venc, to nie jest śmieszne :]
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » czw 27 sie, 2009 13:03

Wyniki pierwszego wyścigu (40 laps):

1. Venceremos +0.00.000
2. xxx + 41 laps
...

:P
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
Venceremos
Posty: 2020
Rejestracja: wt 01 sie, 2006 12:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Venceremos » czw 27 sie, 2009 13:18

del pisze:Aha aha, i w dalszym ciągu brakuje ci gdzieś 2 sekund na okrążeniu? :P
Na Catalunya by MMG miałem czas 1:25 wysoki. Z tego co słyszałem best był 21 więc brakuje jakichś 4 sek...
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D

Awatar użytkownika
MikeF1
Posty: 433
Rejestracja: pt 10 sie, 2007 16:08
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: MikeF1 » pt 28 sie, 2009 14:03

Venc, to nie będziesz jeździć w F1L?

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pt 28 sie, 2009 14:14

No chyba wyraził się jasno, że nie. :)
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Venceremos
Posty: 2020
Rejestracja: wt 01 sie, 2006 12:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Venceremos » pt 28 sie, 2009 15:48

MikeF1 pisze:Venc, to nie będziesz jeździć w F1L?
Nie wydaje mi się, aby F1L ruszyła. Jeżeli jednak ruszy to na 90% nie wystartuję. Ostatnio nie mam specjalnie czasu na treningi. Przekonałby mnie jednak stabilny i duży skład kierowców... na to się jednak nie zanosi.
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D

Awatar użytkownika
MikeF1
Posty: 433
Rejestracja: pt 10 sie, 2007 16:08
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: MikeF1 » pt 28 sie, 2009 19:44

oj zanosi się :-) Ale to już Ci opowiem po za forum.

Awatar użytkownika
Miszczuk
Posty: 739
Rejestracja: wt 07 sie, 2007 11:42
Lokalizacja: Kowary

Post autor: Miszczuk » czw 03 wrz, 2009 08:58

Witam,

no to plotki Cichego są prawdziwe, jak znajdę czas to pojeżdżę z Wami, jednak nie wiem czy wystartuje we wszystkich wyścigach z racji na studia :wink: no i wszystkie atrakcje poboczne :cool:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Informacje Prasowe”