F1 Mania 2009

rFactor, F1 Challenge 99-02, F1-2002, GP4, itd... - czyli kącik domorosłego Schumachera ;-)

Moderator: Moderatorzy

Luis Garcia
Posty: 11
Rejestracja: pt 19 sie, 2011 20:22

F1 Mania 2009

Post autor: Luis Garcia » pt 19 sie, 2011 20:30

Pobrałem mod na sezon 09 do F1 Challenge 99-02 i podczas gry w wyścigu (czy to zwykłym czy w mistrzostwach) niektórzy kierowcy się powtarzają, tzn na torze jest np. dwóch Heidfeldów i N.Piquetów.
Dodam że w modach F1 Mania 2008 i 2010 i nie mam takich problemów.

Gdy zacząłem szukać przyczyny wydawało się że ją znalazłem, w dziale download na oficjalnej stronie tych modów (f-1mania.es) przy modzie 2009 jest napisane: "Important Don't mix 2009 with others versions"

No to zrobiłem tak jak chcieli i nadal to samo, lecz tym razem na starcie widziałem dwóch Fisichellów...

Rzecz jasna grać się da ale realizm spada prawie do zera a szkoda że akurat z tym modem mam taki kłopot bo sezon 2009 uważam za jeden z najciekawszych w ostatnich latach.
Dwie nowe siły (Brawn GP i Red Bull) zdominowały rywalizację na dalszy plan spychając tak uznane marki jak Ferrari czy McLaren, nie wspominam nawet o BMW Sauber czy Renault które zawiodły na całej linii. To był dopiero sezon :smile:

elvisek179
Posty: 93
Rejestracja: ndz 27 mar, 2011 17:11

Post autor: elvisek179 » sob 20 sie, 2011 21:54

A ja ci radzę jeśli interesujesz się tego typu jazdą znajdź jakąś lige, zapisz się i smigaj sobie w niej:)

Luis Garcia
Posty: 11
Rejestracja: pt 19 sie, 2011 20:22

Post autor: Luis Garcia » sob 20 sie, 2011 22:58

No ba, nawet już byłem w pewnej lidze ale podczas jazdy nie miałem płynnego obrazu jeśli chodzi o inne bolidy, tzn widziałem je a one stały w miejscu (a dźwięk był taki że już dawno pojechały), nie wiem, lagi czy co.

Btw dodam jeszcze pytanie do tego tematu: czy można jakoś zmienić czas kwalifikacji w modach F1 Mania? Chciałbym żeby były dłuższe bo w 15 min. nie wszyscy wyjeżdżają i paru kierowców kończy bez czasu.

elvisek179
Posty: 93
Rejestracja: ndz 27 mar, 2011 17:11

Post autor: elvisek179 » ndz 21 sie, 2011 02:09

Po pierwsze primo znajdź ligę która ma serwer dedykowany, albo dobrego hostera i ludzi chętnych aby pomóc ci zacząć ligową przygode. Znam taką fajną lige, ale z racji że to nie temat na reklamy nie podam jej adresu. Ewentualnie PW jakbyś chciał:)

Długość kwalifikacji: folder z grą>> Season Data>> F1 mania 2008 (lub inna nazwa, generalnie chodzi o plik z rozszerzeniem .GBD) otwierasz notatnikiem i masz:
QualifyDay = Saturday
QualifyStart = 14:00
QualifyDuration = 20
QualifyLaps = 99
Tak mam ja, ty zamiast 20 masz 15 wiec zmień na dowolną liczbe minut (np 30).

potem tylko zapisujesz plik i po robocie:) Mam nadzieje ze pomogłem, w razie wykrycia błędu przez bardziej doświadczonych kolegów prosz eo poprawienie :smile: :smile:

Luis Garcia
Posty: 11
Rejestracja: pt 19 sie, 2011 20:22

Post autor: Luis Garcia » wt 23 sie, 2011 10:45

Dzięki za pomoc elvisek.

Mam kolejne pytanie, tym razem odnośnie modu 2008, jak mogę zmienić imię lub nazwisko jakiegoś kierowcy?
Ja próbowałem tak: SeasonData --> Drivers --> 2008, następnie otwierałem w notatniku plik jednego z kierowców, zmieniałem mu nazwisko, zapisałem lecz potem w grze tej zmiany widać nie było...

wasyl1
Posty: 32
Rejestracja: czw 23 kwie, 2009 14:07

Post autor: wasyl1 » śr 24 sie, 2011 07:29

Prawdopodobnie musisz jeszcze zmienić nazwę zawodnika w pliku veh w folderze vehicles,powinno pomóc :wink:

Luis Garcia
Posty: 11
Rejestracja: pt 19 sie, 2011 20:22

Post autor: Luis Garcia » śr 24 sie, 2011 12:47

Dzięki wielkie wasyl.

A wracając do głównego wątku tego tematu: czy ktoś wie jak naprawić ten błąd z podwójnymi kierowcami w modzie 09?

PIOpera
Posty: 1
Rejestracja: czw 22 mar, 2012 18:41

Post autor: PIOpera » czw 22 mar, 2012 18:44

siema! ej, mam pytanie... jak trenuje z botami to jest opcja zeby jakos nastepna trase ustawic, albo cos? trzeba sciagnac? dajcie znak, pzdr
YoYo!

elvisek179
Posty: 93
Rejestracja: ndz 27 mar, 2011 17:11

Post autor: elvisek179 » czw 22 mar, 2012 19:10

Luis Garcia pisze:Dzięki wielkie wasyl.

A wracając do głównego wątku tego tematu: czy ktoś wie jak naprawić ten błąd z podwójnymi kierowcami w modzie 09?
Ustaw mniejsza liczbę kierowców ma stracie do wyścigu. Jeżeli masz ustawione np na 22 kierowców a w sezonie jest 18 czy 20 to gra sama dobiera dwóch. Dlatego jest np dwóch Kubiców.

siema! ej, mam pytanie... jak trenuje z botami to jest opcja zeby jakos nastepna trase ustawic, albo cos? trzeba sciagnac? dajcie znak, pzdr
A o trybie mistrzostw słyszałeś? xD
Wybieraj w menu, w końcu trafisz:D I ucz się na błędach.

stive951
Posty: 1
Rejestracja: pn 02 gru, 2013 12:44

Post autor: stive951 » pn 02 gru, 2013 12:47

HID Mam pytanie ! Chce sciągnąć rFactora, ale w tym linku co ty dałeś to gdzie tam jest "Download" lub coś w tym stylu ? bardzo mi na tym zależy.
eleather jackets eleatherjackets.me.uk

dojaczek
Posty: 3
Rejestracja: śr 29 sty, 2014 14:20
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: dojaczek » śr 29 sty, 2014 14:24

Podłączam się do pytania!

boniek012
Posty: 1
Rejestracja: pt 22 lip, 2016 23:31
Lokalizacja: Gorlice
Kontakt:

Post autor: boniek012 » pt 22 lip, 2016 23:31

Odpowie ktoś na pytanie? Bo nigdzie nie ma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulacje F1”