f1 2010 od codemasters

rFactor, F1 Challenge 99-02, F1-2002, GP4, itd... - czyli kącik domorosłego Schumachera ;-)

Moderator: Moderatorzy

letischoo
Posty: 2
Rejestracja: pt 01 paź, 2010 15:30

Post autor: letischoo » pt 01 paź, 2010 15:33

gram na PC na klawiaturze... wg mnie bardzo dobra gra... ale boli brak Multiplayer na 1PC i Single Race... na razie zajmuje ostatnie miejsca bo mi gra tnie strasznie i stąd mam pytanie...

czy da się zmienić jakoś ustawienia grafiki bądź rozdzielczość??

Hibron
Posty: 33
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010 15:20

Post autor: Hibron » pt 01 paź, 2010 15:53

Moja F1 > GRAFIKA

letischoo
Posty: 2
Rejestracja: pt 01 paź, 2010 15:30

Post autor: letischoo » pt 01 paź, 2010 16:13

dzięki:) i właśnie zobaczyłem tryb single race:P nie wiem dlaczego wcześniej nie zobaczyłem tego menu...;D ale multi nie ma:(

miko12345
Posty: 3
Rejestracja: sob 02 paź, 2010 11:19

Post autor: miko12345 » sob 02 paź, 2010 11:42

Siemanko jestem tu nowy ;) Zrobilem tu konto ze wzgledu ze nie moge sobie poradzic z pewnym problem... kupilem gre f1 2010 od codemastera na pc i niby wszystko git az do rejestracji ( pisze przy koncu ze w moim obszarze nie mozna grac przez internet...) czy istnieje tryb offline ? Jak tak to jak go zrobic... Zalezy mi na tym abym mogl spokojnie zapisac gre... Z gory dziekuje i pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
jz10
Posty: 149
Rejestracja: sob 29 maja, 2010 22:20

Post autor: jz10 » sob 02 paź, 2010 11:57

a zauwazyliscie, ze podczas konferencji trzecie miejsce siedzi po PRAWEJ zwycięzcy, a drugie po LEWEJ, wiemy przeciez, ze jest kompletnie inaczej :wink:

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » sob 02 paź, 2010 13:45

miko12345 pisze:Siemanko jestem tu nowy ;) Zrobilem tu konto ze wzgledu ze nie moge sobie poradzic z pewnym problem... kupilem gre f1 2010 od codemastera na pc i niby wszystko git az do rejestracji ( pisze przy koncu ze w moim obszarze nie mozna grac przez internet...) czy istnieje tryb offline ? Jak tak to jak go zrobic... Zalezy mi na tym abym mogl spokojnie zapisac gre... Z gory dziekuje i pozdrawiam :)
Gdy wyskakuje Ci regulamin usługi Live! (podczas zakładania nowego konta) masz możliwość założenia konta offline. Musisz tylko znaleźć taki odnośnik w tekście.

miko12345
Posty: 3
Rejestracja: sob 02 paź, 2010 11:19

Post autor: miko12345 » sob 02 paź, 2010 14:23

Dzieki kolego , ratujesz zycie bo juz mnie szlag trafial ... :)))

wojtitychy
Posty: 183
Rejestracja: wt 24 mar, 2009 21:22

Post autor: wojtitychy » ndz 03 paź, 2010 08:26

Witam. i ja tez skusilem sie potestowac F1 2010 (wersja na PS3)...coz, symulator to nie jest ale moze czasem przyniesc troche zabawy w wolnym czasie. To co moze denerwowac to spiny zupelnie nie wiadomo skad (tak jakby losowo byly wybierane) - mozesz jechac 20 okr. i 4 razy przejezdzasz zakret a za 5 -jadac tak jak zawsze - masz poslizg. Myslalem, ze jest to zalezne od zuzycie opon ale to raczej nie to poniewaz zdarza sie na roznych etapach wyscigu. Chyba trzeba troche pograc, zeby bardziej to zrozumiec wiec czasem bede wracal do tego tytulu. Na plus jak dla mnie powtorki...a reszta sie jeszcze nie bawilem (online.....)..
Ostatnio zmieniony pn 04 paź, 2010 13:39 przez wojtitychy, łącznie zmieniany 1 raz.
wojti

jocer
Posty: 3
Rejestracja: ndz 03 paź, 2010 16:28

Post autor: jocer » ndz 03 paź, 2010 16:30

Witam,
mam problem, gre zainstalowałem ale gdy ja odpalami filmik na poczatku dnie sie klatka po klatce i cale odpalenie gry trwa ok 50 minut. czy mozna jakos wylaczyc tenfilm aby go nie bylo? a moze plyta z gra jest zle nagrana i musze ja wymienic? pozniej gra chodzi bez problemu, moge płynnie się ścigać.
prosze o porade.

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » śr 06 paź, 2010 18:49

Osoby grające w ten tytuł prosiłbym o poinformowanie reszty o wyjściu patcha i podzielenie się wrażeniami na jego temat. ;)

jocer
Posty: 3
Rejestracja: ndz 03 paź, 2010 16:28

Post autor: jocer » śr 06 paź, 2010 19:38

a skad mozna go sciagnac?

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » śr 06 paź, 2010 20:28

Z tego co wiem to jeszcze go nie ma. ;) Właśnie dlatego proszę o info o nim jak tylko się pojawi, bo jak ktoś gra to go usługa Live! o wyjściu patcha zaraz poinformuje, a ja musiałbym regularnie sprawdzać stronkę producenta...

jocer
Posty: 3
Rejestracja: ndz 03 paź, 2010 16:28

Post autor: jocer » sob 09 paź, 2010 20:02

Pomoże ktoś ??
mam problem, gre zainstalowałem ale gdy ja odpalami filmik na poczatku tnie sie klatka po klatce i cale odpalenie gry trwa ok 50 minut. czy mozna jakos wylaczyc tenfilm aby go nie bylo? pozniej gra chodzi bez problemu, moge płynnie się ścigać.
prosze o porade. moje gg 11814033

fangul
Posty: 1
Rejestracja: sob 18 wrz, 2010 19:37

Post autor: fangul » sob 09 paź, 2010 20:24

witam
mam pytanie gram w f1 2010 i mam problem ze startem nie wiem gdzie jest kontrola startu jak slychac w grze i widac inne bolidy maja kontrole startu ja jezdze na automacie wiec moze wtedy nie ma i nie mozna zasstosowac ale jak ktos wie jak prosze o pomoc

simon874
Posty: 62
Rejestracja: pn 05 lip, 2010 23:57

Post autor: simon874 » ndz 10 paź, 2010 12:58

A aj mam taki problem, jest on następujący: chcę włączyć grę, (mam oryginał) klikam ikonkę, pojawia się taki obrazek jakby z napisem "formula 1" i błąd- sam czerwony krzyżyk bez żadnych napisów, przyczyny błędu, a potem wyświetla się raport o błędach. W czym tkwi problem?? Z góry wielkie dzięki;p

Hibron
Posty: 33
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010 15:20

Post autor: Hibron » ndz 10 paź, 2010 13:19

:( Jechałem przed chwilą wyścig 100% dystansu, po 10 okrążeniach pękły mi dwie opony na twardszej mieszance. Ok, zjechałem, dostałem świeże miękkie oponki, ale już na 1 okrążeniu od pit stopu mi pękła jedna :( Znowu zjeżdżam do boksu po nowe opony a mechanicy do mnie tyłem odwróceni :shock:

simon874
Posty: 62
Rejestracja: pn 05 lip, 2010 23:57

Post autor: simon874 » ndz 10 paź, 2010 13:21

Złe ciśnienie w oponie.

Hibron
Posty: 33
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010 15:20

Post autor: Hibron » ndz 10 paź, 2010 13:45

O kurcze to jakie powinienem, jeździłem na standardowym

simon874
Posty: 62
Rejestracja: pn 05 lip, 2010 23:57

Post autor: simon874 » ndz 10 paź, 2010 17:44

Nie grałem jeszcze więc niewiele pomogę, ale jakbyś dokładniej opisał sytuację to może bym coś doradził więcej;p

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 11 paź, 2010 10:56

Się dziwisz, że odwróceni tyłem... też bym Cię olał jak tyle opon rozwalasz :P
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Hibron
Posty: 33
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010 15:20

Post autor: Hibron » pn 11 paź, 2010 13:37

Mam takie pytanka: Czy od zbyt częstych wjazdów na tarki oponki są bardziej podatne na pękanie? Czy to, że swój zjazd do pit stopu zgłosiłem po wjeździe na 3 sektor, a wtedy mi pękła opona, to czy to mogło mieć coś wspólnego z tym, że tyłem stanęli? W instrukcji do gry pisało, że jeśli się nie zdąży zgłosić zjazdu przed wjazdem na 3 sektor toru to będziemy czekać, aż mechanicy się przygotują.

simon874
Posty: 62
Rejestracja: pn 05 lip, 2010 23:57

Post autor: simon874 » pn 11 paź, 2010 15:06

Może za krótko czekałeś;p A mi ktoś doradzi??? pisałem wcześniej jaki mam problem z uruchomieniem;p

Hibron
Posty: 33
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010 15:20

Post autor: Hibron » pn 11 paź, 2010 15:49

Skoro wyświetla Ci się raport o błędach to może przekopiuj go tutaj. Ja na szczęście teraz dojechałem 16, jechałem wyścig 100%, 2 godziny trwał prawie :) Jeden pit stop - opony w ogóle nie pękły :) Byłem szybszy tylko od kolegi z zespołu - dojechało 17 bolidów.

miko12345
Posty: 3
Rejestracja: sob 02 paź, 2010 11:19

Post autor: miko12345 » pn 11 paź, 2010 16:45

Hohoh to ladnie :P
A moze wiecie cos na temat czy my (polacy ) doczekamy sie wreszcie obslugi online ?:p :sad:

Hibron
Posty: 33
Rejestracja: śr 01 wrz, 2010 15:20

Post autor: Hibron » pn 11 paź, 2010 16:52

W listopadzie :)

Lawrence
Posty: 19
Rejestracja: ndz 01 lis, 2009 13:44
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Lawrence » pt 22 paź, 2010 17:44

Ja z kolei mam takie pytania dotyczace trybu kariery.

- czy jest opcja kazdego wyscigu dzien/noc do wyoru
- czy tryb kariery ma mozliwosc tylko jazdy na torach wg sezonu 2010 po kolei czy jest tez mozliwosc zrobienia "randomu" - czyli dowolnej kolejnosci losowanej przez komputer?
- jak wygladaja kary? czy jest to zwolnienie samochodu do jakiejs predkosci [jak w GP3] czy normalnie przejazd przez boksy [przy DT] w ciagu 5 kółek od nałozenia kary?
- jak wygladaja ostrzezenia flagowe [zolta, niebieska, biala [czy jest wogole?]]
- czy jest SC?
Pozdrawiam:
Lawrence
www.speedway-photography.pl

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » pt 22 paź, 2010 21:35

Po godzinie grania:

-nie
-kariera tylko w określonej kolejności, możliwość zrobienia własnego "sezonu" poza karierą
- zwalniania nie ma. Często wlepiane są ostrzeżenia, a później leci np. DT
- szczerze mówiąc nie zwróciłem uwagi na flagi... nigdy nie byłem na tyle wolny by widzieć niebieską, ale wydaje mi się, że np. żółta była...
- nie ma sc :/

Awatar użytkownika
GhostRider
Posty: 389
Rejestracja: wt 16 wrz, 2008 19:17

Post autor: GhostRider » śr 27 paź, 2010 00:20

To pierwsza w sumie moja taka powazniejsza gierka. Calkiem fajnie sie gra, oczywiscie narazie na easy ;] Dosyc podobnie zrobione samochody, rzeklbym dokladnie. Z fizyka moze troche gorzej, ale niewiem bo nie mam z czym porownac za bardzo. Musze sobie zdecydowane rFactora kupic albo sciagnac ;]

Awatar użytkownika
mac7
Posty: 46
Rejestracja: czw 10 cze, 2010 19:48
Lokalizacja: Łódź

Post autor: mac7 » pn 01 lis, 2010 18:45

Ja mam jedno pytanko:
Czy w grze jest kanał F?

P.S. A co byście powiedzieli na taką wersję językową? link
"Frajda płynie z wyzwań i dążenia do celu"- Ross Brawn

Awatar użytkownika
GhostRider
Posty: 389
Rejestracja: wt 16 wrz, 2008 19:17

Post autor: GhostRider » pn 01 lis, 2010 23:14

mac7 pisze:Ja mam jedno pytanko:
Czy w grze jest kanał F?

P.S. A co byście powiedzieli na taką wersję językową? link
Kanału F jako takiego nie ma.

Co do tej wersji językowej jest zaje***ta ! :D Fajnie jest to zrobione i zsynchronizowane :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulacje F1”