rFactor - wszystko o grze

rFactor, F1 Challenge 99-02, F1-2002, GP4, itd... - czyli kącik domorosłego Schumachera ;-)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 19 kwie, 2010 16:01

Do modu może i podał, do rFactora nie i jeszcze raz nie. Piractwu mówimy nie...
można mu podać link do oficjalnej strony rfactora gdzie ta gra do pobrania jest w wersji demo, aby zagrać trzeba już wykupić kupon.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

lukashem
Posty: 7
Rejestracja: czw 22 kwie, 2010 19:12

Post autor: lukashem » czw 22 kwie, 2010 19:16

Witam. Jestem nowym fanem formuly 1 , ale mam pytanie odnosnie gry rfactor.
Occzywiscie kupilem gre orginalna i chce miec mod 2010. Moze ktos podac linka , aby miec teamy kierowcow wszystko z sezonu 2010 i oczywiscie o ile to mozliwe lepsza grafike : )
Na razie chcce dsobie pojezdzic w single player, potem pomysle o jakies lidze.

Sciagnelem ostatnio moda mg 2010 i podobno jest cienki, lecz nawet wgrac go nie moge bo sa 3 pliki ktore nawet nie wiadomo jakim progralmem otworzyc : (

Z gory pozdrawiam i przepraszam jesli gdzies juz bylo mowione o tym

rentonB
Posty: 283
Rejestracja: ndz 31 sty, 2010 11:56
Lokalizacja: Szwecja

Post autor: rentonB » czw 22 kwie, 2010 19:58

Nie ma zadnego moda na 2010 godnego uwagi, sciagasz f1 2009 rft najlepiej a potem sciagasz skiny, sa nawet skinpacki na
http://rfactorcentral.com/

lukashem
Posty: 7
Rejestracja: czw 22 kwie, 2010 19:12

Post autor: lukashem » ndz 25 kwie, 2010 21:20

A tory skad moge ? w kilku miejscach patrzylem i jakos zawsze cos nie tak, strone wczesniej w dziele symulacje f1 byl link, ale czy kazde tory ebda dzialac na modzie wyzej podanym rpzez kolege ?

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 26 kwie, 2010 08:44

rfactorcentral.com
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

lukashem
Posty: 7
Rejestracja: czw 22 kwie, 2010 19:12

Post autor: lukashem » sob 29 maja, 2010 23:06

slakjslkjdalkj@... does not appear to be a valid email. Registration aborted
Przy rejestrowanie sie na rfactorcentral zawsze mam ten kumunikac.
NIe mam pojecia co zorbic , a musze pobrac skin paki i tory na mod 2009 (skiny 2010)

Awatar użytkownika
del
Posty: 2343
Rejestracja: sob 13 maja, 2006 00:02
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: del » sob 29 maja, 2010 23:52

Zmień maila.
Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.

grzesiek177
Posty: 14
Rejestracja: pn 31 maja, 2010 18:30
Lokalizacja: Stalowa Wola

Post autor: grzesiek177 » pn 31 maja, 2010 21:29

Witam. Zainteresowała mnie właśnie gra rFactor :p Ale jak na razie jestem kompletnie ''zielony'' w temacie gry ^^.. Pobrałem z bodajże oficjalnej strony grę, ale to tylko trial na 60 min, a jakiś tam kupon kosztuje prawie 35 euro :shock:, a teraz pytanie: Czy po zakupieniu oryginalnej gry np. na allegro będzie możliwość zainstalowania różnego rodzaju MOD'ów itp?;p i wszystko będzie w porządku działać bez ograniczeń ^^? Pozdrawiam :>

Awatar użytkownika
del
Posty: 2343
Rejestracja: sob 13 maja, 2006 00:02
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: del » pn 31 maja, 2010 21:38

Tak, zapewne dlatego nazywa się to pełna wersja gry ;)
Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.

grzesiek177
Posty: 14
Rejestracja: pn 31 maja, 2010 18:30
Lokalizacja: Stalowa Wola

Post autor: grzesiek177 » wt 01 cze, 2010 18:32

Kolejne pytanie z mojej strony :razz:
Jaka kierownice do tej gry moglibyście polecić..? (w miarę dobrą i niedrogą ^^, choć to czasami niemożliwe połączenie... :neutral: )

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » wt 01 cze, 2010 21:47

Logitech Formula Force Ex, używane Logitech DFP, G25...
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Viper
Posty: 874
Rejestracja: sob 31 maja, 2008 20:49
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Viper » śr 02 cze, 2010 08:43

Cokolwiek byle to byl Logitech. Polecam DF GT :wink:

Awatar użytkownika
Arny van Ness
Posty: 70
Rejestracja: śr 21 maja, 2008 15:27
Lokalizacja: Świebodzice

Post autor: Arny van Ness » ndz 13 cze, 2010 21:45

Co trzeba zrobić aby rFactor uruchomił się na windows 7 home premium x64, wiem że potrzebuje on directx 9 a ja mam 11 jednak po próbach instalowania directx 9 nic się nie dzieje gra się nie uruchamia :/ przy "rFactor config utility" wyskakuje błąd i dziękuje.... ;/ POMOCY!!!!!!!! :(

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » ndz 13 cze, 2010 22:04

Bardzo istotne pytanie ode mnie - masz oryginalny egzemplarz gry? Mam ten sam system co Ty, a u mnie śmiga ślicznie. Zainstalowany mam chyba dX10.

Awatar użytkownika
Arny van Ness
Posty: 70
Rejestracja: śr 21 maja, 2008 15:27
Lokalizacja: Świebodzice

Post autor: Arny van Ness » ndz 13 cze, 2010 23:56

Tak mam oryginał, tzn. płytka była dołączona do kierownicy G25 jak kupywałem

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » pn 14 cze, 2010 09:44

No to spróbuj zainstalować dX 10. System nie jest na pewno przeszkodą, bo u mnie działa wszystko git. Nie muszę nawet trybu zgodności używać.

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » pn 14 cze, 2010 11:10

Arny van Ness pisze:Tak mam oryginał, tzn. płytka była dołączona do kierownicy G25 jak kupywałem
to jest demo o ile dobrze mi się wydaje...kumpel kiedyś kupił G25 i jego płytkę gdzieś jeszcze mam :P

Awatar użytkownika
Arny van Ness
Posty: 70
Rejestracja: śr 21 maja, 2008 15:27
Lokalizacja: Świebodzice

Post autor: Arny van Ness » pn 14 cze, 2010 14:14

no tak demo demo racze, czyli pozostaje mi kupic normalna oryginalna plytke i powinno dzialac? tylko zebym nie wydal 50 zl. a gra by nie chodzila :(

Awatar użytkownika
Krystik27
Posty: 682
Rejestracja: czw 23 sie, 2007 11:11
Lokalizacja: Za...dupie :)
Kontakt:

Post autor: Krystik27 » pn 14 cze, 2010 17:40

ale ona nie ma prawa nie chodzić, sam używam Windowsa 7 Home Premium x64 i również mam grafikę, która obsługuje DX11, ale to nie jest żadna przeszkoda dla rFactora

P.S. to że masz DX11 w niczym nie przeszkadza, bo rF potrzebuje co najmniej DX9.0c ;)

Tomal20
Posty: 7
Rejestracja: śr 23 cze, 2010 12:02

Post autor: Tomal20 » ndz 27 cze, 2010 18:29

hey możecie mi powiedzieć dlaczego dostaje karę za przekroczenie prędkości w aleji serwisowej jak mam włączonego autopilota ?? wszystko jest ok zjazd wymiana ale zaraz po przekroczeniu lini ograniczającej dozwoloną prędkośc wyskakuje mi kara?? :neutral:

Jaro
Posty: 169
Rejestracja: pt 07 sie, 2009 20:59
Lokalizacja: bytom

Post autor: Jaro » pn 28 cze, 2010 09:13

Widocznie za szybko wjezdzasz w pitlane

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » śr 07 lip, 2010 10:20

Możecie podać w którym pliku i co zmienić, żeby przyczepność toru w rFactorze stała się bardziej deszczowa? Kolega się pyta a ja nie mam rfa zainstalowanego i nie pamiętam.

Chodzi o dokładną lokalizację pliku oraz o w miarę dokładne napisanie, co trzeba zmienić.
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

wasyl1
Posty: 32
Rejestracja: czw 23 kwie, 2009 14:07

Post autor: wasyl1 » śr 07 lip, 2010 11:00

Hej.W pliku TDF toru trzeba zmniejszyć wartość RoadDryGrip[suchy tor] lub RoadWetGrip [mokry tor]

muka
Posty: 6
Rejestracja: czw 17 cze, 2010 22:39

Post autor: muka » wt 13 lip, 2010 13:04

siema , mam pytanie dotyczące tworzenia modyfikacji mianowicie jak połączyć modele z fizyką , ponieważ chciałbym połączyć modele Porsche z modu EnduranceSeries z fizyką PCC07 , chodzi mi o takie ogólne informacje od czego zacząć. Za pomoc z góry dziękuje :wink:

Urwis
Posty: 3
Rejestracja: czw 22 lip, 2010 16:08

Post autor: Urwis » pt 23 lip, 2010 09:21

Witam mam takie pytanie zainstalowalem rfactora i moda rft 2009 i sesja treningowa trwa 20 min jak sie zmnienia na 50 minutową sesje , czy trzeba mieć do tego patcha ? jeśli tak to proszę o linka do pobrania

michi18pl
Posty: 2
Rejestracja: śr 28 lip, 2010 18:38

Post autor: michi18pl » śr 28 lip, 2010 18:40

@Urwis nie da sie zmienic trwania sesji treningowej.
Kubica jest mistrzem, tylko nie ma bolidu by to pokazać... ;/

Awatar użytkownika
stasiek2012
Posty: 2
Rejestracja: sob 28 sie, 2010 18:09
Lokalizacja: Brzeg Dolny /k. Wrocławia

Zapytania co do rFactor

Post autor: stasiek2012 » sob 28 sie, 2010 18:23

Witam, jestem tutaj nowy, bo od dziś. I mam kilka pytań. W rFactora gram już ponad 1,5 roku(tak odrazu mówię).
1. Jak dodawać nowe kaski(bo ściągnąć chcę kask Roberta Kubicy na sezon 2010[tej najnowszy])?
2. Skąd właśnie mogę go ściągnąć(mile widziane linki)?
3. Jak przestawiać(jeżeli da się)mogę sobie kaski(te, w których Ja jeżdżę)w grze?

Mój rFactor(tzn. mod na którym gram)to: SimRacingPL_F1_2010 .
_________________________________________

Narazie to by było na tyle, jeżeli coś jeszcze będę chciał się spytać, nie będę czegoś widział, lub będę z czymś potrzebował pomocy, to napiszę tutaj.
_________________________________________

Pozdro! :smile:

Jaro
Posty: 169
Rejestracja: pt 07 sie, 2009 20:59
Lokalizacja: bytom

Post autor: Jaro » śr 08 wrz, 2010 10:51

rfactorcentral

grzesiek177
Posty: 14
Rejestracja: pn 31 maja, 2010 18:30
Lokalizacja: Stalowa Wola

Post autor: grzesiek177 » sob 25 wrz, 2010 14:36

Cześć,
Pytanie w sprawie wymagań rfactora ;p... na różnych stronach, różnie jest napisane i sam nie wiem czy ruszy mi na PC (3.0 Celeron, 512 RAM, Gforce fx5200 128 MB) wiec pomyślałem, że najlepiej będzie zapytać użytkowników ^^"
Pytanie w sprawie instalowania modów: Czy wymagania się 'zwiększają po zainstalowaniu jakiegoś modu, że może zacząć przycinać się gra?
I jeszcze kwestia kierownicy ;p mam do wydania ok. 200 zł kupie "coś" fajnego za taka kwotę?;p
Co sądzicie o takiej kierownicy ? http://allegro.pl/kierownica-apollo-rw- ... 66459.html

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » sob 16 paź, 2010 13:43

Gdyby ktoś znalazł choćby wersję beta toru w Korei to będę bardzo wdzięczny za podzielenie się linkiem. :mrgreen: Zdecydowanie lepiej ogląda się GP gdy zna się tor...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulacje F1”